U novu sezonu s novim izazovima!

0
2123

NOGOMETAŠI ZRINSKOGA IZ JURJEVCA KRENULI S PRIPREMAMA

Na svom Stadionu Bara uprava i glavni trener Josip Milardović obavili su prozivku i prvi trening nogometaša Zrinskoga. U ime uprave igrače je pozdravio Ivica Kocur ističući zadovoljstvo proljetnim igrama sada već prošloga prvenstva.

Proljetne igre su putokaz prema uspjehu

Kocur je istaknuo i specifičnost nadolazeće sezone koja će za klubove trećih liga biti kvalifikacijska jer u sezoni 2022./2023. bit će samo jedna jedinstvena treća liga. To znači da će prve tri, eventualno četiri, momčadi steći pravo nastupa u jedinstvenoj ligi dok će ostali klubovi nazadovati u četvrtu ligu. „Ako budemo igrali kao ovoga proljeća, vjerujem da možemo konkurirati za sam vrh tablice i ostvarenje zacrtanoga cilja. Svjesni smo da će biti jako teško, ali odlučili smo, na tragu proljetnih igara, zadržati postojeći igrački kadar za kojega vjerujemo da može ići daleko. Nekoliko igrača napustilo je naše redove, a posegnuli smo tek za nekoliko, nadam se pojačanja. Dakle, kao uprava vjerujemo da možete ostvariti klupske ambicije koje su pred svima nama“, zaključio je Ivica Kocur.

Povratnici Dos Santos i Živković, nova imena: Ćubel, Bertović i Kujundžić

Trener Josip Milardović pozdravio je sve igrače zaželjevši im mnogo uspjeha u narednoj sezoni. U kratkim crtama trener je iznio plan priprema i odigravanja prijateljskih utakmica. „Nema nedodirljivih, nitko nema rezervirano mjesto u momčadi, kroz treninge i pripremne utakmice svatko od vas imat će priliku potvrditi da zaslužuje dres Zrinskoga.“

Nakon toga predstavili su se novi igrači. Prvo pojačanje je dobro poznati napadač Dos Santos koji se vratio iz Brazila i odlučio ponovo preuzeti jurjevski napad. Podsjetimo, u dvije prethodne sezone Dos Santos bio je najbolji strijelac kluba. Nakon njega, igračima se predstavio Luka Ćubel, stoper rođen 1998. godine u Slavonskom Brodu. Karijeru je započeo 2017. godine u osječkom Grafičar Vodovodu da bi zatim prešao u BSK Zmaj Blato. U sezoni 2019./2020. odlazi u švicarski klub Pajde da bi se  godinu dana kasnije vratio u Hrvatsku i pojačao GOŠK iz Dubrovnika.

Treće pojačanje Zrinskoga mladi je golman Marko Bertović koji je prošao osječku nogometnu školu. Osim toga, bio je i član Nogometne akademija Krpan&Babić. Rođen je 2001. godine i sigurno je vrlo perspektivan vratar koji čeka svoju priliku.

Četvrto ime je Marko Kujundžić, talentirani je napadač rođen 2002. godine. Svakako da treba spomenuti i ime Matije Živkovića koji je prošlu sezonu proveo u Vihoru iz Jelisavca. Nakon što je uprava kluba donijela odluku da će Vihor napustiti treću ligu, Živković se vratio u matični klub.

Klub su napustili sljedeći igrači: Ivan Žutić (BSK Bijelo Brdo), Ivan Kegelj (Kustošija), Petar Sušac (Njemačka), Luka Čajo (Čepin).

Trener Milardović na prvi je trening poveo 16 igrača. Trojica su još pod liječničkom skrbi (Pintarić, Ždinjak, Majdiš), a Moises i Kukučka opravdano su odsutni zbog poslovnih obveza.

Već u subotu u Jarmini

Trener Milardović predstavio je plan pripremnih utakmica. Već u subotu 17. srpnja Jurjevčani će odigrati prvu utakmicu. Gostovat će u Jarmini. Nakon toga, 23. srpnja (petak) slijedi utakmica protiv juniora Osijeka. 31. srpnja i 1. kolovoza slijedi Turnir Slovaka u Našičkom Markovcu, zatim 7. kolovoza slijedi utakmica protiv Mladosti iz Đakovačke Satnice. Tjedan dana kasnije, točnije 14. kolovoza slijedi generalka protiv brodske Marsonije. To nije konačan raspored jer je moguća poneka utakmica srijedom, a protivnici će biti Cibalia, Osijek II i BSK iz Bijeloga Brda.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here