Pred trenerima novi izazovi!

0
1608

ĐAKOVAČKE TRENERSKE MIGRACIJE

Sezona 2020./21. je završila, a nova 2021./22. je pred vratima. Čini se da će svi klubovi puno ranije nego obično krenuti s pripremama jer nova sezona bit će kvalifikacijska s obzirom da će se u narednoj sezoni formirati jedinstvena treća nogometna liga pa će se ove godine klubovi boriti za prva tri mjesta koja sigurno osiguravaju nastup u novoustrojenoj ligi.

No, i u trenerskom smislu došlo je do promjena tako da ćemo dati trenutno stanje odnosno promjene koje su dosada poznate.

Igor Toth garantira Jedinstvenu treću ligu

Nakon šest sezona provedenih u NK Čepin, gdje je odradio jednu u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci i pet u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Istok u kojima su „zeleni“ uvijek bili u vrhu, došlo je vrijeme povratka u matični klub. Igor Toth postao je trener HNK Đakovo Croatia s kojim kreće u lov na prve tri pozicije. Klub je trenutno ostao bez dvojice igrača: Toni Karimović krenuo je s pripremama u drugoligašu Cibaliji, ali još uvijek postoji mogućnost da ostane u Đakovu, a napadač Dino Burazin, koji je proveo dvije godine u klubu, odlučio je pojačati Slogu iz Vrpolja.

U klub su stigla dvojica igrača NAŠK-a. Ugovor s Đakovo Croatijom potpisali su napadač Mihael Tomić i veznjak Matej Mađaš. To su prve „laste“ koje su sletjele u Boškovićevu 13, ali zasigurno da će prinova biti još. Jer prvenstvo je dugo i zahtjevno, i rekli smo već, kvalifikacijsko tako da svako mjesto ispod trećega znači i nazadovanje u jednu ligu. No, prošli tjedan oglasili su se čelnici NK Vihor iz Jelisavca koji su odlučili istupiti iz treće lige i natjecanje nastaviti u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Tim potezom otvara se jedno mjesto koje je Nogometni savez Osječko-baranjske županije ponudio Slavoncu iz Bukovlja koji je kao pretposljednja momčad ispao iz lige. Bukovljani će imati vremena do 15. srpnja za izjašnjavanje, a ako ne prihvate, poziv će otići drugoplasiranim momčadima  u Međužupanijskoj ligi – Dilju iz Vinkovaca i Svačiću. Ukoliko obje momčadi prihvate poziv, odigrat će međusobni susret u kojemu će pobjednik postati novi trećeligaš. Tako bi liga opet imala 18 klubova i napornih 34 kola u kojima će se tražiti tri momčadi koje će postati članovi jedinstvene treće lige.

Ivan Denić  petu sezonu na klupi Mladosti

NK Mladost iz Đakovačke Satnice jedan je od najstabilnijih klubova na području Đakovštine. S Ivanom Denićem, tada mladim trenerom, ostvarili su ulazak u Međužupanijsku  ligu Osijek-Vinkovci u kojoj se nalaze u gornjem dijelu tablice. Satničani su prvenstvo završili na petom mjestu što je odličan rezultat s obzirom na jaku konkurenciju u kojoj je Darda ostvarila pravo ulaska u treću ligu.

Osim toga, Satničani su tri puta zaredom osvajači Kupa Nogometnoga središta Đakovo na što je uprava Mladosti posebno ponosna. S Denićem je brzo postignut dogovor tako da će i petu sezonu zaredom sjediti na plavo-bijeloj klupi i sigurno ostvariti rezultat koji će zadovoljiti sve: i upravu i navijače.

 

Torpedo ispao u Prvu županijsku ligu, Mario Barišić novi trener

Torpedo se prošle sezone „mučio“ u Međužupanijskoj nogometnoj ligi gdje su na kraju završili na posljednjem mjestu koje ih odvodi u društvo županijskih prvoligaša. Kuševčani su tijekom sezone promijenili tri trenera: na početku je bio Goran Uzelac kojega je krajem jesenskoga dijela zamijenio Damir Išasegi. No, niti on nije izdržao dugo pa je sezonu završio kao trener – igrač Branimir Ivanda.

Kuševčani svakako žele brzopotezni povratak u četvrtu ligu pa su na mjesto trenera postavili Marija Barišića koji je punih devet godina proveo u NAŠK-u iz Našica. Barišić je Našičane uveo u Treću hrvatsku nogometnu ligu Istok, a uz trenersku dužnost bio je i igrač. U posljednjoj sezoni bilo je jako turbulentno u našičkom ligašu tako da je Barišić odmah po završetku ponudio ostavku i prihvatio mjesto trenera NK Torpedo. S jasnim ciljem: povratak u Međužupanijsku nogometnu ligu Osijek – Vinkovci ili kako će se već zvati s obzirom da će i ovu ligu dohvatiti reorganizacija.

Piškorevčani još uvijek bez trenera

Odmah po završetku prvenstva, u kojemu su nogometaši Ratara osvojili jedanaesto mjesto i time osigurali nastup u još jednom prvoligaškom izdanju, trener Hrvoje Piplica zbog obiteljskih je razloga podnio ostavku. Dok čelnici kluba na svojoj službenoj stranici biraju najboljega igrača sezone, još uvijek se ne zna ime novoga trenera. Vjerujemo da će uskoro i ta nepoznanica biti riješena.

Branko Nikolić pred novim izazovima u Starim Mikanovcima

Mladi đakovački trener Branko Nikolić Kanco u prošlom je prvenstvu radio odličan posao u županijskom drugoligašu Slavoniji iz Budrovaca. Budrovčani su tijekom jesenskoga dijela bili „broj jedan“, igrali su odličan nogomet i sve je ukazivalo da bi mogli osvojiti i prvo mjesto. No, u završnici proljetnoga dijela došlo je do „kratkoga spoja“, nakon podjele bodova u Mandićevcu, Nikolić je podnio ostavku tako da su Budrovčani u samoj završnici ostali bez trenera, ali ujedno i bez igrača. Taj detalj koštao ih je naslova prvaka jer su Budrovčani na kraju završili na trećem mjestu, iza Hajduka i Dračica.

No, Nikolić nije dugo ostao bez posla. Već krajem lipnja postigao je dogovor sa Šokadijom iz Starih Mikanovaca i preuzeo je momčad koja je u prošloj sezoni osvojila prvo mjesto u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi čime su se plasirali u Prvu županijsku ligu. Novi trener s pripremama će krenuti 15. srpnja, a prema neslužbenim saznanjima sa sobom će povesti i novu akviziciju Marija Rajčevića, dojučerašnjega igrača Torpeda iz Kuševca. Sigurno je da će Branko Nikolić još više pojačati igrački kadar i tako stvoriti uvjete da Šokadija i dogodine osigura prvoligaški status.

Budrovčani doveli iskusnoga Nikolu Salopeka

Možda najveći gubitnici prošloga prvenstva, Slavonija iz Budrovaca, u jeku borbe za prvo mjesto, ostala je bez trenera. Uprava se razišla s Brankom Nikolićem Kancom. Budrovčani su završili prvenstvo na trećem mjestu čime nisu baš oduševljeni, ali tako je to u nogometu. No, odmah po završetku prvenstva Budrovčani su krenuli u potragu za novim trenerom.

Da uprava Slavonije misli ozbiljno potvrđuje i činjenica da su na klupu doveli iskusnoga stratega Nikolu Salopeka koji je radio i u drugoligašu iz Vinkovaca, zatim ga se sjećamo kao trenera Šokadije iz Strizivojne, a u prošloj sezoni bio je trener Šokadije iz Starih Mikanovca s kojima je osvojio prvo mjesto i plasman u Prvu županijsku ligu.

Prvak Hajduk lige ostao bez vodstva kluba

Pomalo neočekivano stigle su vijesti iz Hajduka iz Širokoga Polja koji po prvi puta u klupskoj povijesti okitio naslovom prvaka Druge županijske nogometne lige i stekao pravo igranja kvalifikacija za ulazak u Prvu županijsku ligu. Međutim, u dva ogleda protiv Motičine, Širokopoljci su bili „kratki“ za samo jedan gol: u Motičini su poraženi 4:1 da bi u uzvratu u Širokom Polju pobijedili s 2:0. No, to nije bilo dovoljno tako da Hajduk i dalje ostaje županijski drugoligaš.

 

                                     Sada već stara uprava NK Hajduk

Godišnja skupština koja je održana 10. srpnja trebala je biti formalnost jer uspjesi kluba bili su evidentni. Međutim, uprava kluba na čelu s predsjednikom Perom Dusparom podnijela je ostavku, a svi skupštinari ostali su u čudu. Nitko od nazočnih skupštinara nije očekivao ovakav potez, no očito da će ova priča svoj nastavak dobiti na sljedećoj zakazanoj sjednici Skupštine koja će se održati 18. srpnja. Naravno, ovo znači da i u igračkom smislu ostaje puno nepoznanica jer nova će uprava očito morati imenovati i novoga trenera i postaviti klupske ciljeve.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here