Antunu Živiću 3. kolo Croatia Cupa, Draganu Žigiću “Nagrada Ergele Đakovo”!

0
1371

KONJIČKA NATJECANJA U OKVIRU 55. ĐAKOVAČKIH VEZOVA

Foto: Silvija Butković

I Đakovačka ergela nastavlja tradiciju konjičkih natjecanja vezanih uz Đakovačke vezove. U odličnim uvjetima koje pruža, ali i odlično vrijeme, natjecanja su protekla u odličnoj atmosferi.

U subotnjem programu održano je 3. kolo Croatia Cupa u vožnji dvoprega. U kombiniranoj utrci vožnje kroz 14 prepreka: 12 prolazaka kroz čunjeve i dvije fiksne maratonske prepreke. Utakmica se vozila po tablici C gdje su se kazne i greške u parkuru pretvarale u kaznene sekunde. Postavljač parkura bio je Filip Grgačević.

Najviše uspjeha imao je Antun Živić koji je prikupio 355,31 sekundu. Drugi u poretku bio je Dragan Žigić, član Državne ergele Đakovo s 390,54 kaznene sekunde dok je treće mjesto pripalo Dariju Dorušaku, članu Konjičkoga kluba NEXE s 398,69 kaznenih sekundi. Đakovački vozač Josip Zirn zauzeo je četvrto mjesto (403,81 d), a peti je Tomislav Drenjančević, također čkan Državne ergele Đakovo s 408,40 sekundi.

U nedjeljnom programu održana je utakmica za dvoprege „Nagrada Ergele Đakovo“. U kategoriji dvoprega najviše uspjeha imao je Dragan Žigić Žiga koji je prikupio 438,35 kaznenih sekundi. Drugoplasirani je Josip Zirn s 455, 54 sekunde, a na trećem mjestu utakmicu je završio Antun Živić s 458,44 sekunde. Tomislav Drenjančević zauzeo je četvrto mjesto (458,55 s), a peti je Andrija Obrovac (Državna ergela Đakovo) s 465,03 kaznene sekunde.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here