Valpovčani, hvala Vam!

0
1861

KVALIFIKACIJE ZA POPUNU PRVE HRVATSKE RUKOMETNE LIGA SJEVER

  1. KOLO

VALPOVKA – SLATINA 24:31 (10:13)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Igor Emanović i Zoran Mikić (Štivica). Delegat: Bruno Androš (Osijek).

VALPOVKA: Kuna, Hideg 6, Piškorijanac, Liščić 6, Markota 3, Sorgho 2, Pepić, Fumić, Hajmiler 1, Tisucki 2, Vukelić 4, Lazar, Harambašić, Tivanovac. Trener: Alenko Bajer.

SLATINA: Frajhaut. Repić 7, Majstorović, Berkec, Miličić 1, Bot, Brnada, Dragojević 2, Butorac 2, Lukac 1, Čurić 6, Lisinski 4, Hankić 3, Bočkaj 1, Lukac 4. Trenerica: Biljana Frajhaut.

Hvala Valpovčanima!

Da sport piše lijepe priče potvrdili su mladi rukometaši Valpovke koji su u trećem kolu kvalifikacija za popunu Prve hrvatske rukometne lige Sjever odigrali pošteno i bez ikakvih kalkulacija i time promovirali Đakovčane u nove članove prve lige.

U šali vaš je novinar rekao kako bi bilo u redu da Gradsko vijeće pod hitno donese odluku da se RK Valpovka podigen spomenik u gradu Đakovu. A Slatinčani će morati pričekati i treću priliku za plasman u prvoligaško društvo. Nakon jučerašnje utakmice i remija protiv Đakova oni su slavili kao da su već osigrurali plasman, ali danas su naišli na mladu, poletnu i brzu momčad koja im je pružila odličan otpor.

Da Valpovčani žele odigrati kvalitetnu utakmicu pokazali su već na otvaranju kada su golovima Markote i Tisuckoga poveli 2:1 da bi Slatinčani golovima Lisinskoga i Čurića u 14. minuti došli do osjetnije prednosti – 7:3. Do kraja prvoga dijela Slatinčani su u dva navrata došli do plus 5 (11:6; 12:7), ali su do odmora Valpovčani uspjeli smanjiti protivničku prednost na tri razlike (13:10). Ovim ruzultatom najzadovoljnjiji su bili Đakovčani koji su zdušno navijali za mladiće u zelenim dresovima.

I u drugom poluvremenu Slatinčani su pokušavali prelomiti utakmicu, imali su stalno vodstvo, ali nikako nisu mogli probiti čarobnu barijeru od šest golova prednosti. U 45. minuti Valpovčani su stigli do minus 2 (¸18:20) i već tada je bilo jasno da Slatinčani neće stići do čarobnih deset golova prednosti.  U 52. minuti Slatina je stigla do 26:20, ali su Vlapovčani u 57. smanjili njihovo vodstvo na 23:27. Kada je u 59. minuti LIščić postigao 25. valpovački pogodak, sve je bilo jasno: Đakovčani su novi prvoligaši. Tek dva brza pogotka Čurića i Dragojevića bilo je dovoljno tek za nešto bolji dojam i razmišljanje da su Slatinčani bili tako blizu, a tako daleko.

Ovim putem trener Domagoj Perlić, vidno uzbuđen, samo je kratko rekao: “Valpovčani, veliko Vam hvala!”

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here