Hrvoje Piplica više nije trener Ratara!

0
1147

NOGOMETNI KLUB RATAR OSTAO BEZ TRENERA

Nogometna sezona je završila, Ratar iz Piškorevaca završio je na jedanaestom mjestu s 35 bodova u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi. Bila je to jedna mirna sezona u kojoj je bilo uspona i padova, ali nikako kriznih situacija u kojima bi se razmišljalo o eventualnom opstanku u ligi… Jedan od najzaslužnijih za solidan piškorevački rezultat je trener Hrvoje Piplica koji je momčad uglavnom vodio s domaćim igračkim snagama. No, pomalo neočekivano uslijedila je njegova ostavka, opravdavana obiteljskim razlozima.

O svom odlasku s klupe prvoga trenera Ratara dojučerašnji trener kratko je rekao: „Dao sam se cijeli u ovih skoro godinu i pol dana na klupi Ratara, isto tako i potrošio. Od 11. srpnja 2020. i početka priprema pa do 20. lipnja ove godine i zadnjeg kola odradili smo 170 treninga i utakmica, propustio sam samo jedan trening zbog krštenja male kćerkice. Nisam od onih koji će doći na trening i baciti loptu i neka se igra nogomet. Svaki trening bio je pripremljen, isplaniran kako bi bio što zanimljiviji i korisniji igračima kako za fizičku spremu, tehniku ili taktiku, što su i moji igrači prepoznali i svojim dolascima pokazali da se dobro radilo. Prosječno nas je na treningu kroz sezonu bilo 13-14, mnogi klubovi u našem rangu (a i u višim) to mogu samo poželjeti. A sve to zahtjeva dodatno vrijeme koje sam uglavnom “krao” od obitelji… Uz odgovoran posao koji imam i troje male djece doma, ovo je logičan potez.

Što se postignutog rezultata tiče, nisam nezadovoljan s obzirom na sve što smo prolazili, a uz malo sportske sreće i mirnoće u završnicama utakmica, mogao je biti pokoji bod više na saldu i pozicija bliža gornjem domu na tablici. Sve u svemu jako lijepo poglavlje u trenerskoj karijeri.

Zahvaljujem se predsjedniku Vrtariću, ljudima iz uprave, svim igračima i suradnicima na lijepij godinu i pol dana provedenih u Rataru. Naravno, klubu želim puno uspjeha  daljnjim natjecanjima.

Stavio sam se klubu na raspolaganje za rad sa vratarima što je manje i stresno i zahtjevno, a na kraju uz redovno trenersko školovanje koje sam prošao, imam i trenersku licencu za rad sa vratarima.

O odluci trenera Hrvoja Piplice kratkom izjavom obratio se i predsjednik kluba Josip Vrtarić: „Točna je informacija. Trener Hrvoje Piplica podnio je ostavku koju ćemo prihvatiti na Godišnjoj skupštini koja se treba održati u srijedu (30. lipnja). Do tada bismo trebali znati i ime novoga trenera. Još uvijek razgovaramo s trojicom kandidata, ali ne bi bilo fer da sada otkrivanom tko su oni. U srijedu će se sigurno znati tko je trener NK Ratar. Dosadšnjem treneru Hrvoju Piplici zahvaljujem za sve što je učinio za klub i želim mu puno uspjeha u budućem trenerskom posu, zaključio je predsjednik piškorevačkga kluba.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here