Đakovčani školovali osječke “akademičare”!

0
308

KVALIFIKACIJE ZA PRVAKA DRUGE KOARKAŠKE LIGE ISTOK

POLUFINALE

ĐAKOVO – KA OSIJEK 87:49

(26:17; 21:6; 24:10; 16:16)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Suci: Filip Lipovac Luka Pongračić, Kornelija Lombar (Slavonski Brod).

ĐAKOVO: Škrinjarić 20, Kelava 2, Lončarić, Matej Češkić 14, Čupić 7, Žeravica 8, Pavlović 2, Mihovil Češkić, Turalija 14, Hrkač 15, Karlović 5. Trener: Marijan Petrović.

KA OSIJEK: Vojdilo 20, Popović 2, Novak, Mikolaš 7, Jurić, Krišto 3, Pudar 10, Pehli, Miškić 5, Staniša 2, Krolo. Trener: Goran Kramarić.

Napokon! Svi su u đakovačkoj dvorani uzdahnuli jer ponovo se igra košarka. Đakovčani i Osječani odigrali su prvu polufinalnu utakmicu za pobjednika Druge košarkaške lige Istok koji će predstavljati slavonsko-baranjsku regiju u kvalifikacijama za prvu ligu.

                                   Pucačko nadmetanja dvije “četvorke”

Prema očekivanju, Đakovčani su posao odradili rutinski jer mladi Osječani, pojačani 220 cm visokim i iskusnim centrom Krolom, niti jednoga trenutka nisu bili konkurentni. Od samoga početka domaćini su imali sve konce u rukama, doduše, u prvih deset minuta jedini problem bio im je Blaž Vojdilo koji je praktički sam odigrao prvih deset minuta i od 17 osječkih ubacio 14 poena.

 

No, s druge strane i đakovačka „četvorka“ Filip Škrinjarić bio je napadački raspoložen pa je ubacio deset poena od čega dvije trice.

No, razlika između protivnika jest u tome što se Škrinjariću napadači priključio i kapetan Matej Čekić koji je dodao osam poena (dvije trice). Na prvi odmor Đakovčani su otišli sa solidnom prednošću od devet poena (26:17).

                             Hrkač i Žeravica nova đakovačka dodana vrijednost

U drugoj četvrtini utakmica je prelomljena. Domaći igrači napravili su velikih 21:6 i tada se već znalo tko je finalist ovoga mini natjecanja. A u toj dionici povratnik u đakovačke redove Antun Hrkač pokazao je dio svoga napadačkoga potencijala. Za nešto manje od šest minuta ubacio je devet poena. Velikih 47:23 bio je znak da su mladi „akademičari“ razbili bijelu zastavu.

 

                                            A sada finale!

U trećoj četvrtini trener Petrović dao je priliku i ostalim igračima. Posebno je lijepo bilo vidjeti ulazak Filipa Žeravice, igrača iz odlične đakovačke generacije igrača rođenih 1994. godine koji se ponovo vratio košarci. Njegovih osam poena govori da bi mogao biti zanimljiv „šesti“ igrač.

Dakako, veseli i povratak Nevena Čupića koji će također biti važan, prije svega, igrač zadatka u obrani. Uz dva iskusna igrača (Turalija i Karlović) Đakovčani sada imaju stvarnu dugu klupu koja im garantira visoke domete.

Oni su učinili prvi korak, plasirali su se u finale gdje očekuju boljega iz susreta Belišće – Marsonia koji se igra danas (utorak) u Belišću.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here