Anji Belvanović Memorijal Zlatko Knežević, Lena Drmić prva u Osijeku!

0
301

ĐAKOVČANI NA TENISKIM TURNIRIMA

 

Teniski klub Đakovo i Teniski klub Olimpija iz Osijeka bili su protekli vikend (19.-20. lipnja) domaćini teniskih turnira do 16 (Đakovo) i 10 (Olimpija) godina.

U Osijeku se naslovom prvakinje okitila đakovačka tenisačica Lena Drmić. U kvalifikacijskoj grupi mlada đakovačka tenisačica osvojila je tri uvjerljive pobjede po 4:0 (Iva Fury Lucija Grbeš i Nana Čatić). U finalnom meču Lena Drmić bila je bolja od Paule Smolčić rezultatom 4:0 u 4:0.

U kvalifikacijskoj skupini nastupile su i Ema Racić (jedna pobjeda i dva poraza), Nera Skender (dvije pobjede i jedan poraz), Nika Milošević (tri poraza) i Zara Svalina (jedna pobjeda i dva poraza).

U subotu i nedjelju (19.-20. lipnja) Teniski klub Đakovo bio je organizator tradicionalnoga Memorijala Zlatka Kneževića. U konkurenciji do 16 godina nastupile su tri tenisačice (Anja Belvanović, Jana Tomić, Dora Belvanović) i četiri tenisača (Jakov Tomić, Ivano Luka Tavić, Petar Vukadin, Lovro Juras).

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Anja Belvanović. U kvalifikacijskoj skupini A đakovačka je tenisačica ostvarila jednu pobjedu (protiv sestre Dore 4:2 i 4:2) i jedan poraz (Sara Barberić 0:4 i 0:4). Međutim, u glavnom se turniru Anja revanširala  prvoj nositeljici Sari Barbarić i pobijedila ju rezultatom 4:3 i 4:1. U finalu je đakovačka tenisačica bila bolja od druge nositeljice Elene Rimac rezultatom 4:3 i 4:2.

Treće mjesto pripalo je Jani Tomić koja je poražena od Elene Rimac (4:0; 4:0). U kvalifikacijskoj skupini Jana Tomić također je ostvarila jednu pobjedu (Marijana Tretinjak 4:0; 4:0) i jedan poraz (Elena Rimac 1:5; 2:4).

U muškoj konkurenciji Jakov Tomić osvojio je treće mjesto. U kvalifikacijskoj skupini B Tomić je ostvario dvije pobjede (Filip Kreković 4:2 i 4:1 i Lovro Juras 4:1; 4:1) i jedan poraz Dominik Sabolić 2:4; 0:4). U glavnom turniru Tomić je bio bolji od Karla Cindrića (4:3; 4:2), ali je u polufinalu poražen od drugoga nositelja Frana Martinovića (0:4; 2:4).

Ivano Luka Tavić u kvalifikacijskoj je skupini izgubio sva tri meča. Petar Vukadin ostvario je jednu pobjedu i dva poraza.

Lovro Juras također je izgubio sva tri kvalifikacijska meča.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here