Prvi Borovik Cup Udruzi lađara Zagreb, Đakovački bećari osmi!

0
862

PRVI BOROVIK CUP IZAZVAO VELIKU POZORNOST

Odličnu sportsku-rekreacijsku priredbu organizirali su u subotu 19. lipnja na jezeru Borovik članovi Vaterpolo kluba Đakovo kao organizatori prvoga Borovik Cupa 2021. Đakovčani su ideju na Borovik donijeli sa svoga dvogodišnjega sudjelovanja na tradicionalnom maratonu lađa u Metkoviću.

Ovoj  sportskoj priredbi, uz Đakovčane, odazvalo se još devet momčadi koje su boravak na Boroviku iskoristili kao dobru pripremu na metkovski maraton. U utrci na visokoj temperaturi najbrži su bili članovi Udruge lađara Zagreb koji su zadanu dionicu od deset kilometar prošli za pedesetak minuta.

Drugo mjesto pripalo je Udruzi lađara Stablina dok su treći u cilj stigli članovi Udruge lađara Gospa Karmelska Krvavac. Nakon njih s četvrtim vremenom stigla je Udruga lađara Gusari Komin, a peto mjesto osvojili su Lađari Hrvatsko Šumarsko Društvo. Bjelovarčani (Argonauti) osvojili su šesto mjesto, a udruga lađara Sisak stigla je na cilj kao sedma. I osmo mjesto pripalo je domaćinima – članovima Vaterpolo kluba Đakovo. Iza njih, na devetom mjestu, natjecanje su završili HKUD „Vladimir Nazor“ Sombor dok su desetoplasirani Vinkovački lađari.

                                   Pobjednici Borovika – Udruga lađara Zagreb

                           Treće mjesto – Udruga lađara Gospa Karmelska Krvavac

Kada govorimo u turističkoj promidžbi jezera Borovik vidjeli smo mnoštvo Đakovčana koji su u kolonama dolazili navijati za Đakovačke bećare koji su ovim natjecanjem i sebe promovirali kao đakovački turistički brend. Bili smo u blizini turista iz Bjelovara koji su samo kratko komentirali: Ljudi, ovo je raj na zemlji!

Dakako, uz Vaterpolo klub Đakovo, veliki doprinos ovom natjecanju dala je i Turistička zajednica Grada Đakova kao i sam Grad Đakovo koji je bio pokrovitelj ovoga natjecanja. Nagrade najboljim lađarima na Boroviku uručili su đakovački gradonačelnik Marin Mandarić i njegov zamjenik Antun Galić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here