Đakovo domaćin kvalifikacija za popunu prve rukometne lige!

0
1053

KVALIFIKACIJE ZA POPUNU PRVE HRVATSKE RUKOMETNE LIGE SJEVER

Napokon se oglasio i Hrvatski rukometni savez vezano za završetak natjecanja u drugim rukometnim ligama kako bi se dobili novi članovi prvih liga. HRS je donio odluku o domaćinstvima turnira za popunu prvih liga. Tom odlukom domaćin turnira klubova Slavonije i Baranje bit će Đakovo. Kvalifikacijski turnir održat će se od 25. do 27. lipnja, a na turniru će sudjelovati pet momčadi: RK Đakovo, RK Slatina, RK Valpovka, RK Nova Gradiška BD Grupe Austria i RK Nexe 2.

Rukometni klub Sisak bit će domaćin turnira na kojemu će sudjelovati: RK Rugvica, RK Ludbreg, RK Sisak; RK Petrinja, a Rukometni klub Gospić bit će domaćin: RK Arena iz Pule, RK Veruda iz Pule i RK Rovinj.

Sve pojedinosti oko sustava natjecanja Hrvatski rukometni savez dostavit će naknadno.

Ovu odluku Hrvatskoga rukometnoga saveza komentirao je đakovački trener Domagoj Perlić: „Konačno! Dobili smo odluku Hrvatskoga rukometnoga saveza s kojom smo zadovoljni jer smo dobili domaćinstvo kvalifikacijskoga turnira. Što se tiče protivnika, tu nema prevelikih nepoznanica. Mislim da smo mi i Slatina najozbiljniji kandidati za pobjednika turnira iako ne smijemo zanemariti niti Nexe 2, ali i Valpovčane koji su se prije petnaestak dana vratili kao juniorski prvaci Hrvatske. No, mi redovito treniramo, svjesni smo svojih kvaliteta i vjerujem da ćemo prvi presjeći ciljnu vrpcu. Pune dvije godine pripremamo se za jasan cilj: povratak u Prvu hrvatsku rukometnu ligu Sjever. Još ne znamo sustav natjecanja, ali kako god bilo spremni smo, zaključio je đakovački trener.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here