Igor Toth novi je trener Đakovo Croatije!

0
2365

HNK ĐAKOVO CROATIA DOBILA NOVOGA TRENERA

Već duže vrijeme u đakovačkim (i širim slavonsko-baranjskim) nogometnim krugovima stidljivo se provlačila ideja da će na klupu Đakovo Croatije sjesti dojučerašnji trener Čepina Igor Toth.

Danas su te pretpostavke dobile i svoju potvrdu. Na službenoj stranici HNK Đakovo Croatia objavljeno je da je Igor Toth postao novi trener seniorske momčadi.

Igor Toth ostvario je zavidnu nogometnu karijeru te je bio jedan od prvih profesionalnih đakovačkih nogometaša. Nakon Jedinstva Toth je nastupao za Osijek, Inker iz Zaprešića, Cibaliju, Varteks, Slaven Belupo i Istru iz Pule.

A novi đakovački trener  napravio je zavidnu trenersku karijeru u posljednjih pet godina provedenih na klupi Čepina. Precizni analitičar Ivica Beraković izbrojio je da je Toth odradio 152 utakmice na klupi zelenih i upisao 79 pobjeda, 32 remija i 42 poraza što ukupno iznosi 269 bodova ili 58% uspješnosti.

Tragom te informacije upitali smo predsjednika kluba Ivana Mikulića znači li dovođenje Totha i bezuvjetan napad na prvo mjesto i plasman u drugu ligu: „Od 8. veljače 2018. godine kada smo odlučili pomoći Klubu kao Uprava i uključili se u rad napravili smo analizu stanja kluba i donijeli kratkoročne i dugoročne ciljeve.

Na svim poljima tijekom 38 mjeseci intenzivno se radilo. Nismo se odlučivali isključivo za seniorsku momčad već smo se posvetili poboljšanju Kluba u svim segmentima s naglaskom na školu nogometa jer smo smatrali da je ulaganje u našu djecu, trenere, edukaciju, infrastrukturu, radne uvjete i komunikaciju o tome da naša djeca moraju od uređenoga sustava dobiti najviše jer je to jedini ispravan cilj. Imamo veliki potencijal i mnoštvo talenata u svim generacijama škole nogometa i priče koje se već generacijama plasiraju da talenti imaju probleme u glavi moramo mijenjati jer nemoguće je da je uvijek problem u djeci. Ako desetak godina sustavno ne stvaramo igrače onda je problem u sustavu, a ne u djeci. Dakle, na odgovornim je ljudima da „poštimaju“ sustav kako bi maksimalno polaznicima škole nogometa omogućili  napredak i iskorak u sportskoj karijeri.

Tako da sve predradnje i radnje od samoga početka radimo s ciljem napretka i iskoraka, a tako i iskorak u viši rang natjecanja smatramo opravdanim ciljem. Dakako, ne  možemo ultimativno reći: želimo prvo mjesto, ali želimo biti u vrhu treće lige, dakle ako baš želite, među prve četiri kluba koja bi direktno izborila i treću ligu u najavljenom novom sustavu natjecanja. A od četvrtoga do prvoga mjesta nije daleko, zar ne?

Ovim putem želim se zahvaliti i Stjepanu Boškovuću, našem treneru koji je u ne baš jednostavnoj situaciji prihvatio voditi prvu momčad. On će ostati pomoćni trećer i sigurno da će imati priliku učiti i stjecati iskustvo u radu seniora.

O svome imenovanju trener Igor Toth rekao je: „Lijepo se osjećam što se nakon desetak godina ponovo vraćam u đakovački nogomet. Posljednji puta kada sam radio u Đakovu još uvijek su postojala dva kluba: Đakovo i Croatia tako da je od tada prošlo dosta vremena. Đakovo je moj matični klub u kojem sam stekao nogometno znanje i koje me usmjerilo prema profesionalnom nogometu i to se nikada ne zaboravlja. U posljednje vrijeme jako se puno toga napravilo, posebice u infrastrukturi i vidim veliku ambiciju da klub i dalje napreduje. Nikada ne obećavam nemoguće stvari, jedino što obećavam je puno rada, a tada mora doći i rezultat. U posljednje dvije godine vidan je napredak kluba i u plasmanu tako da su postavljeni odlični temeljni za još jedan iskorak. Iako sam bio trener u Čepinu pratio sam igre Đakovo Croatije, vidio sve dobre strane i siguran sam da momčadski možemo još napredovati. Nakon pet godina provedenih u Čepinu, došao je red i na povratak kući odnosno Pazarište – mjesto gdje sam počinjao svoju nogometnu priču. Nadam se da ćemo u novo prvenstvo krenuti s publikom jer vidio sam da su se i gledatelji vratili na tribine. Oni će svakako biti važan kotačić u ostvarivanju uspjeha.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here