Motičini velika prednost pred uzvrat u Širokom Polju!

0
2314

KVALIFIKACIJE ZA ULAZAK U PRVU ŽUPANIJSKU NOGOMETNU LIGU

PRVA UTAKMICA

MOTIČINA – HAJDUK (ŠP) 4:1 (2:1)

Motičina – Igralište Motičina. Sudac: Andrej Burilo (Osijek). Pomoćnici: Toni Kontrec (Osijek) i Fran Jerbić (Osijek). Strijelci: 0:1 Gurdon (19.), 1:1 Kubaša (22.), 2:1 Slivečko (45.), 3:1 Knežević (47.), 4:1 Kubaša (85.).

MOTIČINA: Boljkovac, Stuparić, Kovačević, Brus, Batrac (86. Dino Slivečko), Mateo Slivečko, Knežević, Šulava, Torčić (28. Peršić), Mikola, Kubaša.

HAJDUK (ŠP): Ivić, Blažević, Blaćeković, Šarić, Ognjenović (72. Ljubić), Stjepan Đambić, Gurdon (88. Perak), Bošković, Drmić, Mišetić, Labak.

Dugo su nogometaši Hajduka sanjali ove kvalifikacije za koje su se žestoko borili tijekom 30 dugih i napornih kola u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi gdje su zasluženo osvojili prvo mjesto. Međutim, s prve utakmice iz Motičine vratili su se gorkoga okusa jer nisu baš najzadovoljniji sudačkih kriterijem osječke trojke. No, ono što je činjenica jest da su domaćini došli do visoke pobjede koja bi im trebala biti dovoljna za uzvrat koji se igra u Širokom Polju.

Nakon početnoga ispitivanja snaga, gosti iz Širokoga Polja došli su u vodstvo. Gosti su odigrali uigranu kontru u kojoj je Stjepan Gurdon sam krenuo prema golmanu Boljkovcu. Lob udarcem prebacio je domaćega golmana i doveo svoju momčad u vodstvo. Međutim, gostujuće slavlje nije dugo trajalo jer sasmo tri minute kasnije Slaven Kubaša poravnava rezultat na 1:1. Kada se činilo da će obje momčadi na odmor poravnate, u 45 sudac Burilo dodijelio je domaćinima slobodan udarac iz kojega je Mateo Sličevki pogodio Ivićevu mrežu. Tako su dosta sretno i spretno domaćini otišli na odmor s vodstvo 2:1.

U nastavku susreta iskusniji igrači Motičine postigli su još dva pogotka čime su se približili ulasku u prvu županijsku ligu. Već u drugoj minuti nastavka momčad Motičine postigla je treći pogodak. Strijelac je bio Marin Knežević. Gosti su do kraja susreta pokušavali smanjiti domaće vodstvo, ali u tome nisu uspjeli. Dapače, domaćini su u završnici utakmice postigli i četvrti pogodak. Drugi puta golmana Ivića u 85. minuti svladao je Kubaša.

Uzvratni susret igra se u nedjelju u Širokom Polju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here