Đakovo protiv KA Osijek, drugi par: Belišće – Marsonia!

0
1348

KOŠARKAŠI ĐAKOVA DOZNALI PROTIVNIKA U POLUFINALU KVALIFIKACIJA

Ublažavanje mjera Stožera konačno je omogućilo  treniranje i igranje utakmica dvoranskih sportova. Odmah su reagirali čelnici Hrvatskoga košarkaškoga saveza koji su krenuli s organizacijom natjecanja u drugim ligama.

Četiri su se kluba s područja Istoka prijavila za završnicu natjecanja Druge košarkaške lige Istok. Odlukom izvlačenja određeni su parovi polufinala. Tako će košarkaški Đakova najvjerojatnije u ponedjeljak 21. lipnja s početkom u 18:00 sati igrati protiv Košarkaške akademije Osijek. U drugom paru snage će u Belišću odmjeriti istoimeni klub i Marsonia. Pobjednici ova dva susreta odigrat će finalnu utakmicu, a pobjednik će bio sudionik kvalifikacija za ulazak u Prvu košarkašku ligu.

Ono što je poznato jest da će se kvalifikacije igrati od 30. lipnja do 4. srpnja, a nastupit će pet regionalnih prvaka (Istok, Zapad, Sjever, Centar i Jug). Još uvijek nije poznat domaćin završnoga turnira, ali ono što je poznato jest da dvije prvoplasirane momčadi stječu pravo ulaska u prvu ligu.

O predstojećim izazovima đakovački trener Marijan Petrović rekao je: „Cijela ova sezona je čudljiva i mi smo već vjerovali da će se sve odgoditi za rujan. Međutim, što je tu je. Trenirat ćemo ovaj tjedan i vjerujem da protiv Osječana ne bismo trebali imati problema. Puno  zanimljivije bit će u drugom paru gdje se sastaju Belišće i Marsonia. Voljom izvlačenja znat će se i domaćin finalne utakmice. Mi smo spremni, uz postojeći igrački kadar priključio nam se i Antun Hrkač tako da s puno optimizma očekujemo ovo mini natjecanje. Ukoliko se plasiramo u kvalifikacije, imamo iskustva u takvim utakmicama, ali prvo trebamo odraditi ovaj posao. Dakle, Košarkaška akademija Osijek je skupina mladih igrača koji igraju brzu košarku i znaju biti jako opasni ako prihvatite njihov ritam igre. Znaju oni nas, znamo mi njih, dakle nepoznanica nema. Ne bježimo od uloge favorita, ali moramo biti na oprezu jer činjenica da nismo igrali više od sedam mjeseci“, zaključio je đakovački trener.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here