Sloga pospremila Viškovčane u “mali džep”!

0
1618

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

RADNIČKI – SLOGA 1:3 (0:2)

Viškovci – Igralište Viškovci. Sudac: Krešimir Marković (Đakovo). Pomoćnici: Matej Dorić (Đakovo) i Antun Taranić (Đakovo). Strijelci: 0:1 Vidić (18.), 0:2 Mlinarević (40.). 0:3 Penava (60.), 1:3 Peša (70.).

RADNIČKI: Danijel Drenjančević, Luka Drenjančević, Martinović (46. Horvat), Zorić, Antonio Lagator (70. Sabadi), Marko Mijakić, Goran Lagator, Ivić (46. Peša), Perić (55. Kovač), Domagoj Mijakić, Gusić.

SLOGA: Drenjančević, Pačarić, Vidić, Marin Penava, Ivan Josipović, Matošević (61. Vedran Penava), Luka Drenjančević (80. Goran Josipović), Tadić (30. Suvala), Bjelobrk, Miladinović, Mlinarević (88. Čatić).

I Radnički i Sloga (i Omladinac iz Đakovačkih Selaca) prije posljednjega kola imali su po 29 bodova i bilo je pitanje tko će od ove trojke na kraju zauzeti koje mjesto. Najviše razloga za zadovoljstvo imali su nogometaši iz Selaca koji su na kraju završili na devetom, Sloga na desetom, a Radnički na jedanaestom mjestu. Očito da je poraz Viškovčanima najviše naštetio jer su na tablici pali za dva mjesta te tako pokvarili odlično proljeće u kojemu su doista igrali odlično, posebice na svome terenu.

Utakmicu je obilježila činjenica da su nastupila čak četiri igrača prezimena Drenjančević: u viškovačkim redovima golman Danijel i Luka, a redovima Sloge golman Josip i Luka. Više zadovoljstva na kraju utakmice svakako su imali gostujući Drenjančevići.

Nogometaši iz Koritne u prvom su poluvremenu odigrali po vojnom principu „brzoga rata“ te su u prvih 45 minuta dominirali terenom i na kraju došli do vodstva 2:0. I to nije sve, prema ostvarenim prilikama rezultat je mogao bio i uvjerljiviji za goste. A Viškovčani kao da su prespavali prvih 45 minuta: bez volje, želje za nadigravanjem.

Nakon početnih 15 minuta donekle ravnopravne igre, sve ostalo pripalo je gostima. U 18. minuti Vidić dovodi goste u vodstvo 1:0. I nakon toga gosti su imali više od igre, stvarali su prilike, ali nisu uspjeli povećati svoju prednost. Sve do 40. minute kada Mlinarević po drugi puta trese mrežu Danijela Drenjančevića. Bio je to rezultat prvoga dijela.

U nastavku domaći trener pokušao je izmjenama promijeniti tijek utakmice, ali u 60. minuti Marin Penava povećava rezultat na 3:0. Tek tada su se domaćini donekle probudili i opasnije krenuli prema gostujućem golu. Takav pristup dao je rezultata tako da su domaćini u 70. minuti golom Marka Peše smanjili rezultat na 1:3. Do kraja utakmice Viškovčani su pokušavali preokrenuti rezultat, ali gostujuća obrana bila je na visini zadatka te je sve opasnosti otklonila na vrijeme.

I tako su Viškovčani najveći gubitnici jer su porazom pali za dva mjesta na tablici, a nogometaši Sloge će na odmor s pobjedom u džepu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here