Najbolji sportaši u 2020.: Andrej Kedveš, Katarina Ćorić, RK Đakovo, OK Đakovo, najtreneri Domagoj Perlić i Vjeko Barišić, nagrada za razvoj i promociju sporta Ivici Lasiću!

0
405

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA I SPORTSKIH KOLEKTIVA GRADA ĐAKOVA U 2020. GODINI

Zbog poznatih problema oko korona virusa, tradicionalni izbor najboljih sportaša Grada Đakova održan je u četvrtak (10. lipnja) u nešto skromnijim uvjetima, u Kući Reichsmann, na đakovačkom korzu.

Nakon uvodnih riječi voditeljice Maje Muškić, sportašima i gostima obratio se Goran Pataki, predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Đakova ističući zahvalnost svim sportskim kolektivima koji su u ovim teškim prilikama dostojno predstavljali Grad Đakovo. Pataki se zahvalio i gradonačelniku Marinu Mandariću koji je obećao da će Grad Đakovo i dalje s istim sredstvima pratiti đakovačke klubove.

U svom obraćanju gradonačelnik Marin Mandarić rekao je: „Prije svega, čestitam svim sportskim klubovima koji su nagrađeni kao i ostalima koji su u ovim teškim vremenima korona virusa nastavili s radom i time nisu oduzimali mladim ljudima mogućost bavljenja sportom. Sport je jedan od važnijih segmenata društvenoga života grada i mi ćemo sve učiniti za osiguranje što boljih uvjeta za treninge i natjecanja klubova. Kao i ovih godina predviđeni proračun za sport neće biti upitan jer smo svjesni da život mora ići dalje i da sportaši moraju nastaviti sa svojim aktivnostima”, zaključio je đakovački gradonačelnik.

Nakon toga, uslijedile su dodjele nagrada. Prosudbena komisija u sastavu: Goran Pataki, predsjednika Zajednice sportskih udruga Grada Đakova, Branko Kolak, potpredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đakova, Mato Veselinović, predsjednik Nogometnog središta Đakovo, Robert Francem, tadašnji zamjenik gradonačelnika i Pavo Cindrić, tadašnji predsjednik Gradskoga vijeća, donijela je jednoglasnu odluku o najboljim sportašima i sportskim kolektivima u 2020. godini.

Nagrade su laureatima dodjeljivali: Goran Pataki, Pavo Cindrić, Antun Galić, zamjenik gradonačelnika, Robert Francem, gradonačelnik Marin Mandarić i Dubravko Ižaković, tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije.

Nagrada za izniman doprinos razvoju i promociji sport pripala je doajenu đakovačkoga sportskoga novinarstva Ivici Lasiću čija sportska karijera neprekinuto traje od 1958. godine kada je počeo raditi kao nastavnik tjelesnoga odgoja u Osnovnoj školi I. G. Kovačića pa sve do 2019. godine kada kao novinar Sportskih novosti odlazi u mirovinu. Dakle, punih 61 godinu. Nagradu u ime Sportske zajednice Osječko-baranjske županije uručio je Dubravko Ižaković, tajnik Zajednice, a nagradu u ime grada dodijelio je gradonačelnik Marin Mandarić.

           Nagrada za izniman doprinos razvoju i promociji sporta pripala je Ivici Lasiću

U kategoriji Mladih nada nagrađeni su: Dora Belvanović, Teniski klub Đakovo, Ivan Bilać, Atletski klub „SLA Ante Perić“ i Ana Zrakić, Odbojkaški klub Đakovo.

                                      Đakovačke sportske nade

Najbolja sportašica u 2020. godini je Katarina Ćorić, članica Konjičkoga kluba „Đakovo, a najbolji sportaš je Andrej Kedveš, član Kickboxing kluba „Blitz“.

                                Najbolja đakovačka sportašica – Katarina Ćorić

            Nagradu za najboljega sportaša Andreja Kedveša primio je njegov trener Danijel Šimundić

Najbolja ženska ekipa je Odbojkaški klub Đakovo, a najbolji muški kolektiv Rukometni klub Đakovo.

 

                                   Najbolja ekipa – Odbojkaški klub Đakovo

                                    Najbolji muški kolektiv – Rukometni klub Đakovo

Već tradicionalno organizatori dodjeljuju i nagradu za najboljega trenera godina. Nagradu su podijelili Domagoj Perlić, Rukometni klub Đakovo i Vjeko Barišić, Odbojkaški klub Đakovo.

                           Najbolji treneri – Domagoj Perlić i Vjeko Barišić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here