Liga za prvaka kreće 12. lipnja?!

0
964

KOŠARKAŠKA MINI LIGA ZA PRVAKA

Dok nogometni amaterski klubovi ulaze u završnicu natjecanja, priča oko košarke i rukometa miruje. Poznato je da su košarkaši na drugoligaškom Istoku odigrali pet kola i da je prvenstvo prekinuto zbog situacije oko COVID virusa. Niti jedno ublažavanje mjera dosada nije se odnosilo na natjecanja dvoranskih sportova tako da su i klubovi prestali s treninzima.

No, upravo se očekuje odluka Stožera kojim bi se omogućila i natjecanja u dvoranama.

Već ranije je Hrvatski košarkaški savez anketirao klubove koji bi nastavili natjecanje u mini ligi. Svoje sudjelovanje potvrdila su četiri slavonska kluba: Belišće, Đakovo, Košarkaška akademija Osijek i Marsonia.

Večeras (četvrtak) povjerenik Miroslav Kontrec održat će sastanak s klubovima kako bi predložili model natjecanja. “U igri je dvokružni, jednokružni ili kup sustav natjecanja. Klubovi će se izjasniti, a ja ću njihov prijedlog artikulirati prema Savezu. Ako mjere dopuste liga bi krenula 12. lipnja tako da bi prije početka svi klubovi imali dva tjedna za treninge. Prvak ove lige bio bi, zajedno s ostala četiri prvaka regija, sudionik kvalifikacija za ulazak u Prvu ligu, zaključio je Kontrec.

Đakovčani za dvokružnu mini ligu!

O modelu natjecanja kojega će podržati Đakovčani rekao nam je trener Marijan Petrović: “Mi ćemo predložiti da se igra dvokružna mini liga sa šest kola. Osnovni razlog vidimo u tome da će prvak – sudionik kvalifikacija – imati šest utakmica koje će mu poslužiti kao kakva-takva priprema. Vjerujem da će i ostali sudionici razmišljati na ovakav način jer ne treba zaboraviti da je ovo već druga “krnja” liga koja će se svakako odraziti i na igrače, ali i klubove, zaključio je trener Petrović.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here