Đakovčanin Karlo Raguž s europskim zlatom!

0
2366

HRVATSKA MUŠKA KARATE EKIPA DO ZLATA NA ĐAKOVAČKI POGON

Poreč je od 19. do 23. svibnja bio domaćin 56. Europskoga prvenstva u karateu i para-karateu na kojemu su hrvatski natjecatelji ostvarili odlične rezultate. Na prvenstvu je nastupilo 646 karataša iz 47 europskih zemalja, a među njima i jaka hrvatska reprezentacija. Prvenstvo Europe otvorio je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, a u pozdravnoj riječi ulogu karatea u životu ljudi najbolje je opisao Davor Cipek, glavni tajnik Europske karate federacije i predsjednik Hrvatskoga karate saveza pozdravljajući sve nazočne riječima: „Karate se svijetu obraća na svim jezicima, spajajući sve ljude i generacije, bez obzira na rasu, spol, religiju i političke stavove, a po tim je osnovnim principima naša sportska obitelj naširoko poznata. 56. Europsko seniorsko karate prvenstvo u Poreču je više od natjecanja – to je mjesto gdje se prijateljstvo, poštovanje i tolerancija izražavaju između svih sudionika. Ispred cijele hrvatske karate obitelji, kao i ispred Organizacijskoga odbora, želim zahvaliti svima čije su uključenje i pomoć u organizaciji ovoga veličanstvenoga sportskoga događaja dali na važnosti hrvatskom karateu, kao i našem sportu u cjelini.

Hrvatima četiri medalje!

Prvu medalju za hrvatsku reprezentaciju osvojio je Enes Garibović koji je u kategoriji do 75 kilograma pobjedom nad Nizozemcem Tomothiyem Petersonom osvojio brončanu medalju.

Brončanu medalju osvojile su i članice Hrvatske ženske karate vrste u borbama u sastavu: Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko pobjedom nad Francuskom.

Hrvatska je ostvarila uspjeh i u para karateu gdje je Danijela Topić osvojila brončano odličje u katama karatistica s intelektualnim poteškoćama.

Međutim, najveći uspjeh ostvarili su članovi seniorske reprezentacije Hrvatske koji su se okitili zlatnom medaljom i titulom europskih prvaka. Ovaj veliki uspjeh ostvarili su: Ivano i Anđelo Kvesić, Enes Garibović, Zvonimir Živković, Ante Mrvičić, Ivan Mrtinac i Karlo Raguž.

Đakovčanin Karlo Raguž sa zlatnom medaljom!

Za Đakovo i đakovački karate klub ova medalja ima posebno značenje jer član reprezentacije je i bivši đakovački karataš Karlo Raguž koji je u Karate klubu „Đakovo“ stekao prva znanja o ovom sportu i bio član sve do odlaska na fakultet. Karlo Raguž trenutno je član Karate kluba Hrvatski dragovoljac iz Zagreba. Do naslova ekipnoga prvaka Europe Karlo Raguž ostvario je niz odličnih rezultata.

                              Đakovčani u Poreču –  Karlo Raguž i Franjo Mandarić

Treba spomenuti peto mjesto na Svjetskom prvenstvu do 21 godine, prvo mjesto na Prvenstvu Balkana kao i prvo mjesto na Prvenstvu Hrvatske do 21 godine. Velike zasluge za uspjehe u Karlovoj karijeri svakako imaju i njegovi prvi treneri: Ivan Stojić Čarli i Vedran Mandarić kao i predsjednik kluba Franjo Mandarić. U porečkoj dvorani Žatika ispisana je lijepa povijest hrvatskoga, ali i đakovačkoga karatea. Đakovo je na ovom prvenstvu imalo još jednoga predstavnika, doduše ne u natjecateljskom smislu, ali u važnom organizacijskom. Kao član Nadzornoga odbora Hrvatskoga karate saveza u Poreču je boravio i Franjo Mandarić, dugogodišnji predsjednik Karate kluba Đakovo. Bila je to prilika da se jednom fotografijom dvojice Đakovčana zabilježi ovaj veliki uspjeh hrvatskoga karatea.

Povodom ovoga velika uspjeha Karla Raguža u petak će u prostorijama Gradske vijećnice primiti đakovački gradonačelnik Marin Mandarić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here