Nakon maratonskoga raspucavanja jedanaesteraca Punitovčanima finale!

0
1513

KUP NOGOMETNOG SREDIŠTA ĐAKOVO

POLUFINALE

DRAČICE – SLAVONIJA (P) 11:12 (0:0; 0:0)

Đakovo – Stadion Croatia 1971. Sudac: Željko Lipar (Đakovo). Pomoćnici: Hrvoje Orešković (Đakovo) i Željko Šekerija (Đakovo).

DRAČICE: Cikač, Tadić (69. Habada), Šarčević (61. Blaškić), Petar Andričić, 90. Udovčić), Iletić, Kokalović, Kušević, Lovrić (77. Žulj), Marko Andričić, Degmečić, Ivan Krizmanić. Trener: Šimo Živković.

SLAVONIJA (P): Begović, Getoš (74. Matković), Šekerija, Škorvaga, Drga, Burek (65. Ivančić), Penava, Vinko, Gazić, Stipanović, Miler. Trener: Krešimir Salamon.

Nogometaši Slavonije iz Punitovaca došli su na Sjever u ne baš najboljem raspoloženju jer im u prvenstvu ne ide baš najbolje te im predstoji teška borba za opstanak. Međutim, očito da je trener Krešimir Salamon uspio mobilizirati sve raspoložive snage kako bi pobjedom protiv Dračica došao do finala Kupa Nogometnoga središta Đakovo.

Utakmica je protekla u nadmudrivanju manje-više na sredini terena jer i jedni i drugi nisu unijeli previše rizika u svoju igru. U prvom poluvremenu Dračičani su imali više od igre, stvorili su dvije stopostotne prilike. Kokalović je prošao po boku, odigrao povratnu loptu do Tihomira Lovrića koji puca, ali golman Begović odbija loptu koja dolazi do Marka Andričića, međutim, njegov udarac izbacili su gostujući braniči s gol crte. I treći pokušaj Dračičana završio je pored gola.

Drugu priliku propustio je Marko Andričić koji je prošao po desnoj strani, iskosa je uputio loptu prema golu, ali ona je prošla paralelno s gol crtom.

Početkom drugoga poluvremena Marko Andričić pogađa prečku. U odličnoj prigodi je i Goran Tadić koji prolazi po desnoj strani i šalje loptu u protivnički peterac, ali nikoga od domaćih napadača nije bilo. Nakon toga igra se preselila na sredinu terena, gosti su znalački čuvali svoj gol, a veliku pomoć imali su i u iskusnom golmanu Begoviću koji i u zrelim godinama pokazuje svoje kvalitete. U samoj završnici u gužvi se našao Kušević koji je oklijevao s udarcem pa su gosti uspjeli blokirati udarac na gol.

Najuzbudljiviji dio dogodio se pri izvođenju kaznenih udaraca. Obje momčadi izvele su čak 13 serija da bi u posljednjoj Ilija Degmečić pogodio stativu čime je pobjeda otišla na stranu Punitovčana.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here