Prva desetka u radu Škole nogometa “Certissa”!

0
2349

JUBILARNIH DESET ŠKOLE NOGOMETA „CERTISSA“

Pomalo samozatajno i bez previše pompe i isticanja u Đakovu već punih deset godina djeluje Škola nogometa „Certissa“. Krajem travnja 2011. godine počela je s radom Škola nogometa „Certissa“ u Đakovu, mala nogometna radionica koju uspješno vodi grupa sportskih djelatnika na čelu s đakovačkim trenerom Damirom Lelasom. Punih deset godina Škola sudjeluje u prvim koracima najmlađih nogometaša koji, uz puno povjerenje roditelja, kreću s početnim vježbanjem i uporno rade po senzitivnim fazama u razvoju motorike i tehnike, memoriranju različitih struktura kretanja, gibljivosti rada i ponašanja u grupi. Uz trenera Lelasa u radu škole pomogli su i mnogi priznati đakovački treneri: Igor Toth, Ivan Denić, Hrvoje Piplica, Bojan Stjević, Marijan Udovčić i tako svojim znanjem i trudom podizali kvalitetu rada.

Kroz ŠN „Certissa“ prošlo tristotinjak djece

Kroz školu dosada je prošlo preko 300 djece i s ponosom se može istaknuti da su mnogi polaznici dobili odlične temelje za natjecateljski nogomet te danas nastupaju za kvalitetne klubove (NK Osijek, Akademija Krpan & Babić, Đakovo Croatia, Marsonia, Špansko, KSC Karlshrue). Trenutno s velikim uspjehom u NK Osijek u mlađim dobnim kategorijama igraju Luka i Zdravko Mikić, Marin Zorić, Antonio Perić, Dražen i Šimun Jaman koji se uskoro vraćaju iz Karlsruea. U Akademiji „Krpan & Babić“ igra David Zrinušić, najbolji strijelac u svojoj kategoriji u brodskoj Marsoniji je Patrik Klarić. U seniorski sastav Đakovo Croatije „kuca” Karlo Ljulj, a u Čepinu Mislav Šimić. Uz njih puno je još talentirane djece ponikle u Školi nogometa „Certissa“.

Škola nogometa „Certissa“ tradicionalno sudjeluje na turnirima širom Slavonije i Baranje gdje su u više navrata osvajali pobjedničke pehare (Slavonski Brod, Našice, Đakovo, Belišće). Posebno lijepo sjećanje je na međunarodni turnir u Novom Sadu gdje su treneri Lelas i Denić i Ilija Batinić  zajedno s roditeljima skupili prva prava turnirska iskustva.

Veliko hvala svim sponzorima

Uz sudjelovanje na turnirima osnovna ideja u razvoju mladih igrača je stalni razvoj kinestetičkog osjeta, osnovne i napredne manipulacije loptom koristeći iskustva u znanja Corver Coachinga, brazilske škole nogometa, igrama u malom prostoru, manjim brojčanim odnosima.

Članovi Škole nogometa „Certissa“ zahvaljuje se svim pojedincima i organizacijama koje su tijekom prvih deset godina davale podršku i pomagale u radu. Posebnu zahvalu upućuju našem bivšem reprezentativcu Ivanu Vargiću koji je uvijek bio podrška, Dubravku Sočkoviću i Matiasu Juriću koji su uvijek podržavali rad djece i neupitno davali termine za treninge i utakmice. Veliku zahvalu upućuju i sponzorima: Express Plus vlasnika Marija Bojanovića, Tonku Đikiću, vlasniku Vulca, Anti Raspudiću i Meteor Grupi. Iz ŠN „Certissa“ zahvalu upućuju i organizacijama i ustanovama koje pomažu pri organizaciji rada: Gradu Đakovu, gospodinu Vukoviću i djelatnicima Univerzala i Gradskoga bazena te svim prijateljima i roditeljima.

Prvih deset godina je iza ŠN „Certissa“. Trener i idejni tvorac Škole Damir Lelas vjeruje da će, nakon što prođe ovo vrijeme korona virusa, Škola nastaviti punim jedrima u nove nogometne izazove, naravno uz puno dječjega smijeha, vedrina i duha. Na zadovoljstvo svih: djece, roditelja i njihovih trenera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here