Gorjanci promašili penal, imali igrača više i osvojili samo bod!

0
1492

DRUGA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

  1. KOLO

BUDUĆNOST – SLAVONAC (P) 0:0

Gorjani – Igralište Gorjani. Sudac: Krešimir Marković (Đakovo). Pomoćnici: Antun Mižurić (Stari Perkovci) i Mato Ivkić (Đakovo).

BUDUĆNOST: Perić, Jakov Paradžik, Ivanović, Željko Grgić (46. Novotni), Radić, Babić, Gregić, Penava, Anto Grgić, Pejić, Pavić. Trener: Tibor Novotni.

SLAVONAC (P): Horvat, Mirko Mesaroš (85. Pataki), Dominik Mesaroš, Hipp, Posavac, Brodar (46. Lešić), Marko Franjić, Babić, Tarnaj, Josip Franjić, Šarić (45. Josip Mesaroš).

Nogometaši Budućnosti pobjedom protiv Preslatinčana mogli su definitivno riješiti pitanje opstanka u ligi, ali u jednom borbenoj utakmici u kojoj je bilo dosta prekršaja, mreže su ostale netaknute. Domaćini su imali više od igre, stvorili su tri izgledne prilike, ali lopta nije htjela u gol. Osim penala, voda na mlin išla je u 34. minuti kada su gosti ostali s igračem manje. Prvo zbog prigovora suca, a zatim u 34. zbog povlačenja protivničkoga igrača s obje ruke isključen je Tomislav Babić. No, niti to domaćini nisu uspjeli iskoristiti. U 41. minuti Gorjanci su imali najbolju priliku. Nakon što je u kaznenom prostoru srušen Anto Grgić, sudac Krešimir Marković dosudio je kazneni prostor za domaću momčad. Najstrožu kaznu izveo je Mijo Gregić, ali njegov udarac završio je na prečki.

U nastavku utakmice domaćini su imali terensku inicijativu, stvarali su prilike, ali jednostavno nije išlo. Nekoliko izglednih prilika domaću su napadači promašili tako da su ti promašaji mogli biti kažnjeni u 88. minuti kada su gosti imali stopostotnu priliku za vodstvo. Međutim, udarac njihovoga napadača završio je preko gola. Gorjanci su se žalili u 90. minuti kada je Tibor Novotni u gužvi u gostujućem kaznenom prostoru postigao pogodak, ali pomoćni sudac Antun Mižurić signalizirao je zaleđe to je prihvatio glavni sudac Marković.

Na kraju, gosti su se uspješno obranili i osvojili bod koji im puno znači u nastavku borbe za bijeg s posljednjega mjesta na tablici.

Gosti su se na kraju utakmice žalili na grubu igru domaće momčadi i nejednak kriterij kod dodjele opomena. Gorjanci nisu dobili niti jedan žuti karton dok su gosti prikupili osam žutih kartona i jedan crveni.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here