Đakovčani bolji od Spačve, a poraženi od Borova!

0
3392

PRVA HRVATSKA MLAĐA KADETSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

  1. KRUG

SPAČVA – ĐAKOVO 16:24 (10:12)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Sutkinje: Ivona Abramović i Ivana Farkaš (Osijek). Nadzornik: Branimir Major (Višnjevac).

SPAČVA: Duje Kokaj, Željko Živić, Borna Mandek 2, Nikola Šilić, Filip Zdep 4, Nikola Smolčić, Anton Parat 6, Karlo Murvaj 2, Karlo Andraši, Filip Šipić, Zvonimir Vid Lasić 2, Luka Maršić. Trener: Marjan Horvat.

ĐAKOVO: Gabrijel Relatić, Mateas Kutjevac 1, Luka Gomboš 2, Blažen Bičvić 6, Dario Lulić 3, Antonio Sivak, Filip Davidović, Karlo Erceg 1, Lovro Perić 2, Mislav Maljarić 5, Erik Ćurić 4. Trener: Davor Škalić.

Đakovčani su golovima Mislava Maljarića i Blažena Bičvića poveli 2:0 i rezultatsku prednost održavali su tijekom cijele utakmice. Najveću prednost Đakovčani su imali pri vodstvu 7:3 i 9:5, ali su u drugom dijelu prvoga poluvremena Vinkovčani uspjeli uhvatiti rezultatski priključak i doći do zaostatka od minus 1 (9:10. I opet golovima dva najraspoloženija đakovačka igrača – Maljarića i Bičvića mladi đakovački rukometaši odlaze na odmor s dva gola prednosti (12:10).

Početkom drugoga poluvremena Đakovčani su napravili razliku i pobjegli svojim vinkovčakim vršnjacima na plus 5 (16:11) i tada je utakmica bila odlučena. U samoj završnici igrači trenera Davora Škalića imali su i najvećih plus 8 (22:14) da bi na kraju tih osam golova prednosti ostalo i kao konačni rezultat.

Najzaslužniji za đakovačku pobjedu su Blažen Bičvić sa šest i Mislav Malajrić s pet pogodaka. Četiri se puta u listu strijelaca upisao Erik Ćurić. U vinkovačkim redovima najbolji sa šest golova Anton Parat.

ĐAKOVO – BOROVO       13:17 (5:8)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Sutkinje: Ivona Abramović i Ivana Farkaš (Osijek). Nadzornik: Branimir Major (Višnjevac).

ĐAKOVO: Gabrijel Relatić, Mateas Kutjevac 2, Luka Gomboš 2, Blažen Bičvić 3, Dario Lulić 1, Antonio Sivak, Filip Davidović, Karlo Erceg 2, Lovro Perić, Mislav Maljarić 1, Erik Ćurić 2. Trener: Davor Škalić.

BOROVO: Karlo Mijatović, Hrvoje Musa 3, Dorijan Bušić, David Kovačić 3, Bruno Krizmanić, Matej Božić, Luka Sič, Karlo Nikolić, Niko Maganić 4, Dominik Jakirević 1, David Ivanović-Baljak, Davor Marković, Danijel Hideg 6, Leonardo Borić, Josip Spajić, Mateo Golomejić. Trener: Boško Polhert.

Mladim đakovačkim rukometašima teško je bilo igrati utakmicu za utakmicom jer se već na početku vidjelo da su im noge teške i da će umor biti važan čimbenik u konanom rezultatu. Borovčani su silovito krenuli i u petoj minuti poveli 3:0 čime su usmjerili utakmicu u svoju korist. Mladi Đakovčani pokušavali su sustići protivničku prednost, ali kad god su se približili uslijedila bi neka tehnička pogreška ili izgubljena lopta. Najbliže su domaćini došli pri rezultatu 2:3 i 4:5, a sve ostalo bilo je na strani Borovčana. Na odmor su gosti otišli s prednošću od tri pogotka.

U nastavku utakmice na terenu je ostala ista slika: Borovčani su pametno čuvali stečenu prednost ne dopuštajući protivnicima da se približe na više od minus 3. U 32. minuti Đakovčani su dva puta došli do minus 2 (11:13 i 12:14), ali više od toga nije išlo. Borovčani su zasluženo pobijedili.

Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Danijel Hideg sa šest postignutih pogodaka, a odlično mu je asistirao Niko Maganić sa četiri te David Kovačić i Hrvoje Musa s tri postignuta gola.

Nema odabrana galerija ili galerija je izbrisan.

OSTALI REZULTATI 8. KRUGA

BOROVO – IVAN MIKANOVCI 19:10 (10:6)

IVAN MIKANOVCI – SPAČVA 30:16 (17:7)

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here