Ivan Šunda novi trener osječkih prvoligašica!

0
1397

ĐAKOVČANIN NA KLUPI ŽENSKOGA OSJEČKOGA PRVOLIGAŠA

I dok đakovački rukomet miruje zbog epidemioloških mjera koje je propisala Vlada RH i Stožer Civilne zaštite vezanih uz COVID-19 jedna lijepa rukometna vijest stiže iz Ženskoga rukometnoga kluba Osijek, člana Premijer hrvatske rukometne lige.

Đakovčanin  Ivan Šunda postao je trener seniorske ekipe koja će u subotu u Dvorani Zrinjevac u 14. kolu dočekati Zrinski iz Čakovca. Naime, dosadašnji trener Jasmin Mrkonja nakon tri uzastopna poraza napustio je osječku klubu, a priliku je dobio trener osječke kadetske ekipe Ivan Šunda. Podsjetimo, Šunda je nakon odlične međunarodne igračke karijere nastavio kao trener; od svoga rodnoga Đakova, Virovitice i Osijeka. Uz to bio je i pokretač Rukometne škole Sedmerac u Đakovu.

Osječanke se nakon 13 odigranih kola nalaze na šestom mjestu s 14 osvojenih bodova. Ono što je utjecalo na promjenu trenera, već smo rekli, tri su uzastopna poraza: od Lokomotive (11. kolo), Podravke Vegeta (12. kolo) i domaći poraza od Dugog Sela (13. kolo).

Novi osječki trener Ivan Šunda za Sportalo je najavio utakmicu protiv Zrinskoga: „Dolazi nam protivnik iz Čakovca, što je za nas vrlo važna utakmica nakon tri poraza. Nadam se da ću u ova dva dana uspjeti pozitivno utjecati na ekipu i da ćemo upisati nova dva vrlo važna boda. Zdravstveni status ekipe nije baš najbolji i smanjena nam je rotacija igračica, ali naći ćemo način da nadomjestimo nedostatak i pokazati karakter, a prije svega ostaviti srce na terenu, zaključio je đakovački trener na osječkoj klupi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here