“Želimo i više od petoga mjesta!”

0
1746

NOGOMETAŠI HOŠK-a NAJAVILI JOŠ BOLJI PLASMAN

Niti gusta magla, hladno vrijeme i snijeg nisu spriječili nogometaše HOŠK-a da na svojim Lipicama odrade prozivku i prvi trening. Na početku predsjednik kluba Danijel Hodak pozdravio je trenera Stjepana Milkovića, članove uprave i igrače te im zaželio puno uspjeha u proljetnom dijelu prvenstva. Trener Milković kratko je iznio plan rada koji bi trebao obuhvatiti 17 treninga i četiri pripremne utakmice što bi, prema trenutnoj situaciji, bilo dovoljno za kvalitetan početak.

Prozivci se odazvalo 17 igrača, nekoliko njih zbog školskih i radnih obveza nisu mogli krenuti s prvim treningom. Ono čime su Gašinčani ponosni jest činjenica da nitko iz kluba nije otišao, a da su Gašinci postali zanimljiva nogometna destinacija potvrđuje i dolazak nekoliko igrača. Najveće pojačanje svakako će biti Stipo Totić, dugogodišnji pouzdani stoper satničke Mladosti, a klubu je pristupio i golman Luka Lilić, dosadašnji pričuvni vratar kuševačkoga Torpeda. Veliko zadovoljstvo ističu i povratkom Mirka Svaline koji se oporavio od ozljede te se priključio momčadi.

 Milković je dosada ugovorio samo dvije utakmice: prvu 12. veljače protiv Radničkoga iz Viškovaca i onu posljednju „generalku“ koja bi se trebala igrati 28. veljače protiv semeljačkoga Poleta. Mogući protivnici HOŠK-a još su juniori Đakovo Croatije i nogometaši Slavonije iz Budrovaca.

Nekoliko puta spominjali smo da su Gašinčani najugodnije iznenađenje jesenskoga dijela prvenstva. Peto mjesto s 26 bodova rezultat je kojega respektira i trener Stjepan Milković, ali ističe: „Nakon nekoliko godina stagnacije moram biti zadovoljan jesenskim rezultatom i osvojenim petim mjestom. Međutim, kada sam analizirao sve utakmice ne mogu se oteti dojmu da smo morali imati barem još pet do sedam bodova na našem kontu. Kod kuće smo kiksali protiv Rekorda, nesretno smo poraženi u Širokom Polju gdje smo odigrali možda i najbolju našu utakmicu protiv doista teškoga protivnika, propustili smo pobjede u Trnavi i Strizivojni gdje smo bili bolji od svojih protivnika. Odličan otpor pružili smo i vodećim Budrovčanima te Dračicama. Dakle, tu vidim neke bodove koji su nas mogli lansirati i do eventualno trećega ili četvrtoga mjesta. Ipak, to su samo moja trenerska razmišljanja, ali kažem moji igrači odigrali su odličnu polusezonu i to se vidi na tablici. Ove godine HOŠK obilježava 45 godina postojanja kluba i to želimo obilježiti dobrim rezultatom. Osim toga, i na našem igralištu vide se veliki pomaci: bitno je popravljeno stanje terena, postavljena je zaštitna ograda, uređene klupske prostorije… Dakle, sav napor i trud ljudi oko kluba vidljiv je na svakom koraku, zaključio je trener Milković.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here