„Dama“ u istom sastavu u 2021. godinu

0
140

NOVA ŠAHOVSKA GODINA

Ovih dana u ŠK „Dama“ završena je registracija za novu sportsku sezonu. Ove godine nitko nije napustio Klub, ali nema niti novih pojačanja.

„ Prošla je godina bila neobična za šahiste i šahistkinje. Ipak, pohvalila bih vodstvo HŠS-a zbog uspješne organizacije mnogih značajnih šahovskih natjecanja: Pojedinačnoga prvenstva Hrvatske za seniore, Pojedinačnoga prvenstva Hrvatske za seniorke, Pojedinačnoga prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje, Pojedinačnoga prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke, Ekipnoga prvenstva Hrvatske za žene u ubrzanom šahu, Ekipnoga juniorskoga prvenstva Hrvatske. Uz to, uspješno je organizirano i nekoliko značajnih memorijalnih te revijalnih turnira. Odigrane su i mnoge lige nižeg ranga, ali, nažalost, nismo uspjeli organizirati Prvu mušku i Prvu žensku ligu, potvrdila je Ivanka Raguž, predsjednica Komisije za ženski šah Hrvatskoga šahovskoga saveza.

Članovi i članice ŠK „Dama“ su u 2020. godini imali solidan broj nastupa, svi su odigrali barem nekoliko službenih partija. Stoga s puno optimizma i vjere ulaze u novu sportsku sezonu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here