Đakovčani protiv Belišća najavili kandidaturu za vrh!

0
747

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – BELIŠĆE 80:72

(20:15; 25:14; 18:12; 17:31)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Suci: Josip Mikulić, Dino Barišić i Fran Stefan Andrić (Osijek).

ĐAKOVO: Škrinjarić 15, Kelava 3, Matej Češkić 13, Ćorić 2, Lončarić, Namjesnik 3, Pavlović, Mihovil Češkić 3, Turalija 24, Šušak, Karlović 17. Trener: Marijan Petrović.

BELIŠĆE: V. Mikulić, Nađ 4, Gradinjan, Boras 4, N. Mikulić 2, Weber, Preglej 5, Zgonjanin 29, Đolić 11, Šarić 6, Cerjak 8. Trener: Mario Koprivnjak.

U trećem kolu odigran je prvi derbi na drugoligaškom istoku. Košarkaši Đakova očito su dobro skenirali belišćansku igru i osujetili njihove najveće vrijednosti: igru pod košem i organizaciju Juraja Borasa.

U prvih deset minuta, Đakovčani su bili u stalnome vodstvu, a u tim trenutcima dominirali su Nikola Turalija s 8 poena i Marko Karlović koji je dodao 5. Domaći su odličnom igrom u drugoj četvrtini praktički već tada riješili pitanje pobjednika. Taj dio utakmice, otvorio je Filip Škrinjarić s 5 uzastopnih poena, a njemu se pridružio i Matej Češkić sa svojom prvom tricom. Do kraja druge četvrtine, đakovačka je razlika narasla na +15 poena (45:29).

 

U trećem dijelu, igrači trenera Petrovića kontrolirali su tijek utakmice, tako da je i treća četvrtina pripala domaćoj momčadi. Nakon 30 minuta utakmice, na semaforu je bilo velikih + 21. U završnoj četvrtini, Belišćani su uspjeli smanjiti razliku pa su u 38. minuti stigli i na obećavajući minus od 5 poena. Ipak, koševima Češkića, Karlovića i Tomislava Kelave, Đakovčani su došli do konačnih 80:72.

Najzaslužniji za đakovačku pobjedu, zasigurno je, centar Nikola Turalija s ubačenih 24 poena, a odlično su mu asistirali i Marko Karlović sa 17, Filip Škrinjarić s 15 i kapetan Matej Češkić s 13 poena. Ovo je treća pobjeda koja Đakovčane i dalje ostavlja na prvom mjestu. Uz njih, po tri pobjede imaju i košarkaši Županje te BŠK-a iz Slavonskoga Broda. U 4. kolu Đakovčane očekuje gostovanje u Požegi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here