Nogomet u Piškorevcima nije rezerviran samo za dečke!

0
1727

PRVA ŽENSKA NOGOMETNA UTAKMICA U POVIJESTI PIŠKOREVACA

Nogometaši Ratara odlično guraju u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi gdje se nakon 11 kola nalaze na sedmom mjestu sa 17 bodova. Upravo su se ovoga vikenda vratili iz Punitovaca odakle su donijeli sva tri boda.

Ali, nije nam namjera sada pisati o piškorevačkim seniorima već o inicijativi koja je krenula od uprave kluba na čijem je čelu Josip Vrtarić koji je nedavno preuzeo dužnost prvoga čovjeka kluba. Zajedno sa svojim suradnicima ostvaruje viziju kluba koja mora biti u potpunoj funkciji sela.

                           Za povijest – prva ženska ekipa NK Ratar

Tako već neko vrijeme u klubu djeluje i ženska sekcija koju treniraju sestre Petra i Matea Pobrić, inače gimnastičarke đakovačkoga kluba „FIT“ i studentice Kineziologije. U klubu trenutno trenira desetak djevojčica koje su u subotu ušle i u povijest kluba. Naime, odigrale su prijateljsku utakmicu protiv vršnjakinja iz Sikirevaca. Utakmica je završila bez pobjednica, rezultat je bio 1:1, a prva strijelkinja bila je Ena Batinić.

Kako je nastala ova ideja i kakvi su planovi sa ženskim nogometom upitali smo predsjednika kluba Josipa Vrtarića. „Ideja je došla spontano jer zajedno s mlađim pionirima počelo je trenirati nekoliko djevojčica. Iz tjedna u tjedan taj se broj povećavao tako da smo ponudili sestrama Pobrić da zasebno treniraju samo s djevojčicama. Naš je osnovni cilj da klub treba biti u funkciji mještana tako da smo ovu ideju objeručke prihvatili i vjerujem da će ubuduće ova inicijativa prerasti u žensku sekciju. Nažalost, u našem okruženju nema ženskih klubova pa ćemo očito biti osuđeni samo na odigravanje prijateljskih utakmica, ali najvažnije je da djevojčicama pružimo mogućnost druženja i sportskoga odgoja. Važno nam je, u ovim vremenima napredne tehnike i tehnologije, djevojčice, ali naravno i dječake, barem malo odvojiti od računala i mobilnih telefona te ih potaknuti na druženje i zajedništvo. U subotu su djevojčice odigrale i prijateljsku utakmicu i moram priznati da su sve bile uzbuđene jer događa se nešto što u povijesti Piškorevci nikada nisu imali. Kao klub podržat ćemo svaku inicijativu jer ponavljam klub mora biti u funkciji mještana i dok god ima interesa mi smo tu“, zaključio je predsjednik Ratara Josip Vrtarić.

Prvi povijesni nastup ženske sekcije NK Ratar odigrale su: Eva Markić, Lea Zeko, Nicol Nerovčić, Ena Batinić, Lucija Galić, Marta Galić, Ivana Milošević, Klara Nerovčić, Petra Rakušić. Golman je bio Šimun Brlošić (jedni dečko).

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here