Lucijanić dvostruki strijelac, Vrpoljčani se vratili!

0
752

OTVORENA NOGOMETNA SEZONA U ĐAKOVU

DRAČICE – SLOGA (VRPOLJE) 2:2 (0:0)

Đakovo – Stadion Croatia 1971. Strijelci: 1:0 Lucijanić (55.), 2:0 Lucijanić (50.), 2:1 Šunjić (65.), 2.2 Knežević (71.).

DRAČICE: Zlatunić, Tadić, Šarčević, Petar Andričić, Iletić, Ivan Krizmanić, Žulj, Duvnjak, Udovčić, Marko Andričić, Lucijanić. (Još su igrali: Cikač, Lovrić). Trener: Šimo Živković.

SLOGA: Topčić, Špionjak, Petrović, Vardić, Cindrić, Knežević, Brodilo, Veverec, Radoš, Đurasović, B, Bogdanović. Još su igrali: Žalac, Galović, Rosandić, J. Bogdanović, Šunjić). Trener: Josip Bogdanović.

Dugo su nogometaši Dračice očekivali ovaj trenutak –  kada će nakon puna tri mjeseca ponovo na zeleni teren, tamo gdje se, kažu igrači, najbolje osjećaju. I u ponedjeljak 22. lipnja Dračičani su na svom terenu ugostili momčad Sloge iz Vrpolja, članom Prve županijske nogometne lige Brodsko-posavske. Trener Šimo Živković nije mogao računati na nekoliko stožernih igrača (braća Čečura, Domagoj Krizmanić, Valentin, Kasa, Đurđević), ali svi koji su istrčali na teren dali su svoj puni doprinos.

U prvih 45 minuta nije bilo golova, ali bilo je prilika i s jedne i druge strane. Gosti iz Vrpolja imali su nešto veći posjed lopte, i vrlo zanimljivom poluvremenu nedostajali su samo golovi.

U drugom poluvremenu malobrojni gledatelji su i golove. A da je nišanske sprave namjestio Stjepan Lucijanić potvrdio je u samo pet minuta. Dračičani su u vodstvo došli u 55. minuti kada je ubačenu loptu s desne strane u petercu gostiju dočekao Stjepan Lucijanić koji u padu glavom loptu šalje u lijevi donji kut vrpoljačke mreže. Ovaj pogodak dao je krila domaćinima koji su opasnije krenuli prema protivničkome golu. Dračičani su u akciju krenuli po lijevoj strani, Lovrić je na lijevoj strani pronašao Marka Andričića koji je povukao loptu desetak metara, zatim je majstorski prebacio na drugu stranu gdje se našao Stjepan Lucijanić. Dračički napadač do lopte je došao prije vrpoljačkoga golmana koji je srušio domaćega napadača. Zasluženi kazneni udarac sam Lucijanić pretvorio je u vodstvo 2:0.

Nakon toga, gosti su se potpuno otvorili i krenuli prema Cikačevom golu. S lijeve strane ubačenu loptu, u 65. minuti, u kaznenom prostoru primio je Pavao Petrović koji je srušem s leđa. Ponovo opravdano dosuđeni kazneni udarac. Siguran izvođač za 1:2 bio je Danijel Šunjić. Samo šest minuta kasnije, u dračičkom kaznenom prostoru najbolje se snašao Knežević koji s desetak metara pogađa Cikačevu mrežu. Za 2:2. Do kraja susreta upisali smo još jednu stopostotnu priliku Dračica. Samo dvije minute prije kraja dupli pas odigrali su Marko Andričić i Udovčić. Dračička „desetka“ s 18 metara puca prema golu, ali lopta odlazi tik preko vratnice.

Prema prikazanoj igri podjela rezultata je najrealniji ishod. Oba trenera mogu biti zadovoljna jer su, nakon tromjesečne stanke, vidjeli želju i volju za igrom, dobro posložene linije i dosta izglednih prilika. I u konačnici po dva gola sa svake strane.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here