Zlatko Mesić među hrvatskim teniskim velikanima!

0
393

POZNATI ĐAKOVAČKI FOTOGRAF POTVRDIO SE JOŠ JEDNOM VELIKOM SPORTSKOM SURADNJOM

Foto: Zlatko Mesić

Iako će mnogi ovu 2020. godini komentirati riječima: Nikada se ne ponovila!“, to zasigurno neće vrijediti i za đakovačkoga fotografa Zlatka Mesića. Naime, stručni nastavnik u Srednjoj strukovnoj školu Antuna Horvata pozornost cijele Hrvatske privukao je nagradom koju je osvojio kao voditelj međunarodnoga Erasmus + projekta. Kao voditelj školskoga projekta, video uratkom „Vizija Europe u 2050. godini“ plasirao se među pet najboljih vizionara u međunarodnom natječaju Imagine Europe Vision.

 

Poznato je da je đakovački fotograf i ljubitelj sportske fotografije, a to je upravo pokazao i ovih dana. Naime, već u tri navrata sudjelovao je kao suradnik u akcijama Zaklade Marina Ćilića. U 2019. godini svojim je fotografijama označio Ćilićevu humanitarnu Zakladu u kojoj je hrvatski tenisač Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata donirao 50.000 kuna za opremanje učeničkih kabineta.

Suradnja je nastavljena i za vrijeme Ćilićeva boravka u Vukovaru gdje je Zaklada organizirala teniski kamp za mlade tenisačice i tenisače.

I treća prilika dogodila se u subotu, 6. lipnja, kada je Marin Ćilić, u okviru humanitarnog turnira u Osijeku, za vrijeme Hrvatskoga Premier Tenisa kojega je organizirala osječka tenisačica Donna Vekić, zajedno s kolegama, posjetio Tordince. Naime, Ćilićeva Zaklada financira izgradnju malonogometnoga igrališta za Osnovnu školu Tordinci. Tim povodom, Ćilić i teniska ekipa odigrali su nogometnu utakmicu s učenicama tordinačke škole, a sve to je uhvatilo iskusno fotografsko oko Zlatka Mesića.

Kako je ovaj događaj komentirao đakovački fotograf: „Ne mogu se požaliti na ovu 2020. godinu jer za mene je ona godina mnogih uspjeha. Najveću zahvalu koju sam mogao dobiti primio sam prije nekoliko dana. Stigao je e-mail s ponudom da postanem ambasador međunarodnoga projekta Erasmus +. Ovo priznanje stiglo mi je nakon uspjeha u međunarodnom projektu gdje sam zajedno sa svojim učenicima – fotografima, ušao među pet nagrađenih. Jučer sam bio u Tordincima gdje sam pratio aktivnosti Zaklade Marin Ćilić čiji sam postao stalni suradnik. To je bila svojevrsna priprema za današnji dan (7. lipnja). Taj datum za mene će biti poseban jer prije 17 godina bio je to dan kada je u Đakovu boravio papa Ivan Pavao II. Ja sam bio jedini hrvatski fotograf koji je snimao i slikao papin boravak u đakovačkoj katedrali. I znamenita, rekao bih povijesna fotografija pape sa slavonskim šeširom obišla je svijet. Nažalost, ovaj 7. lipnja je i najteži dan za hrvatski sport, dan kada je 1993. godine poginuo hrvatski Mozart – Dražen Petrović, završio je poznati đakovački fotograf.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here