Očekivana odluka HNS-a, nada da će nova sezona krenuti na vrijeme!

0
507

KAKO SU ODLUKU O PREKIDU NOGOMETNE SEZONE KOMENTIRALI U NK ZRINSKI

Srijeda, 7. svibnja bio je dan koji će biti upisan u povijest hrvatskoga nogometa jer toga dana Izvršni odbor Hrvatskoga nogometnoga saveza donio je odluku o prekidnu nogometne sezone u svim ligama od prve. Uzrok tome je epidemija Covid 19 virusa i preporuka Nacionalnoga stožera Civilne zaštite da se do daljnjega provode pojačane mjere u borbi protiv „nevidljivoga“ neprijatelja kojega američki predsjednik George Trump naziva „većim neprijateljem od Pearl Harboura“.

Kako su ovu odluku dočekali u jurjevskom trećeligašu upitali smo Ivicu Kocura, „alfu i omegu kluba“ te trenera Josipa Milardovića.

Ivica Kocur: Očekivali smo ovakvu odluku!

„Moram priznati da je ovo očekivana odluka jer ipak je zdravlje igrača, koji su u nižim rangovima ipak samo amateri: radnici, studenti, učenici, poljoprivrednici, tako da zbog nogometa ne mogu žrtvovati svoju egzistenciju. Osim toga, ulazimo u ljetno vrijeme kada će i temperature biti visoke što je još jedna opasnost za zdravlje igrača. Osim toga, teško bi bilo okupiti momčad kojoj za pripreme treba barem tri tjedna što opet nije veliki zaloga da ne bi bilo ozljeda. Mi prihvaćamo ovu odluku, čekamo nove mjere i sigurno je da ćemo čim Stožer dopusti, krenuti s laganim treninzima barem ovih domaćih igrača. Ako prilike dopuste, razmišljamo i o organizaciji turnira gdje bismo koliko-toliko održali formu, ali i ostavili kontakt momčadi s navijačima.

Ova situacija poremetila je i naše planove oko izgradnje stadiona. Prije nekoliko mjeseci promovirali smo ijedno rješenje, ali u ovim teškim prilikama koje će se odraziti i na gospodarstvo, svjesni smo činjenice da će ovaj projekt morati na privremeno mirovanje. Razmišljamo o mogućnosti da novo prvenstvo odigramo na stadionu Croatia 1971, ali o tome ćemo razgovarati s čelništvo HNK Đakovo Croatia i Gradom Đakovom. Na taj način bi i Đakovčani dobili još jednu kvalitetnu trećeligašku nogometnu utakmicu, a mi bismo dobili vrijeme da izgradimo svoj stadion. No, zasada sve stoji jer prvo moramo vidjeti kada će i kako završiti ova kriza. Zrinski će uvijek biti klub s ambicijom, prije svega dajući priliku mladim igračima za potvrdu svojih nogometnih vrijednosti. Ovakav pristup pokazao se ispravnim jer smo u nekoliko godina od županijskoga prvoligaša došli do treće lige gdje smo u dvije sezone pokazali potencijal za sam vrh.

Josip Milardović: Nadam se da će nova sezona krenuti regularno

Trener Josip Milardović kratko nam je rekao: „Kao sportaš i trener jasno je da bih bio sretniji da je prvenstvo regularno završilo, ali ovo je stvarno viša sila dosada nezapamćena u suvremenoj povijesti. Igrači su se već davno vratili kućama i nama bi sada bilo teško ponovo okupiti momčad. Prihvaćamo da je sezona gotova, da smo prvenstvo završili na desetom mjestu. Žal je u tome što smo se dobro pripremili i vjerovali da možemo doći u gornji dom treće lige.

Ovu stanku iskoristit ćemo za temeljitu analizu prvenstva, vidjet ćemo što smo napravili dobro, a gdje smo griješili. Ja kao trener volio bih zadržati barem 90% igračkoga kadra, ali, ponavljam, sada je jako teško biti pametan kada ne znamo niti kada će završiti ovo „ludilo“. Nadam se da ćemo barem sljedeću sezonu krenuti regularno odnosno da ćemo na vrijeme krenuti, a to je sredina srpnja, s pripremama. Marsonia će u kvalifikacije za drugu ligu. Vjerujem da će Brođani ostvariti svoju ambiciju i da će dogodine druga liga imati još jednog predstavnika više, dakle umjesto tri da će biti četiri slavonska drugoligaša. A do tada igračima ostaje individualni trening i održavanje kondicije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here