Prva HNL u dva dijela, klubovi režu plaće, rukometaši odgodili do 15. travnja!

0
298

UNATOČ KORONA KRIZI, NEKI NACIONALNI SAVEZI PRAVE PLANOVE O NASTAVKU NATJECANJA

I dok cijela nacija svakodnevno čeka izvješća Nacionalnoga kriznoga stožera Civilne zaštite u 9:00 i 16:00 sati, neki nacionalni sportski savezi pokušavaju napraviti različite scenarije kako bi prvenstva došla do regularnoga završetka.

Prva HNL u dva dijela?                                

Tako je Hrvatski nogometni savez pod predsjedanjem Davora Šukera izradi je nekoliko opcija ovisno o tome koliko će korona kriza trajati. Najjednostavniji je, ali ne i najizgledniji, termin da prvenstvo počne u travnju pa čak i početkom svibnja da bi se natjecanja mogla završiti do 28. lipnja kada je UEFA donijela krajnji rok. U jednoj od opcija je i da se Prva liga podijeli u dvije skupine: Ligu za prvaka i Ligu za opstanak gdje bise našlo po pet klubova. U tom bi se slučaju Prva liga gotovo sigurno povećala barem za jedan ili dva kluba (prvak druge lige i klub koji osigura licencu). Još nije poznato kako bi se to odrazilo na niže lige, odnosno na Treću HNL Istok gdje se natječu Đakovo Croatia i Zrinski iz Jurjevca. U svakom slučaju, još se ništa ne zna već prvo treba pričekati i uspješno se obraniti od korona virusa. A za nogomet će svakako biti vremena.

Rezanje plaća!

U teškoj situaciji našli su se i profesionalni sportski klubovi koji traže izlaze kako smanjiti troškove u vrijeme kada nema natjecanja. Tako je prvi potez u Prvoj ligi povukao NK Osijek čiji su igrači prihvatili da se odreknu polovice svojih primanja. U HNK Dinamo to je išlo malo teže jer je uprava kluba tražila da se igrači odreknu 1/3 plaće, da jednu trećinu plaže dobiju nakon što počnu natjecanja, a da 1/3 dobiju i dok prvenstvo miruje. Vidjet ćemo u nekoliko sljedećih dana kako će reagirati ostali hrvatski klubovi.

                           Osječani prvi prihvatili smanjenje plaća

Velike probleme ima Barcelona čini se igrači ne slažu s prijedlogom uprave kluba.

Rukometaši odgađaju do 15. travnja!

Hrvatski rukometni savez donio je Odluku odgodi nastavak natjecanja najranije do 15. travnja. Dakako, i ovaj će termin ovisiti o stanju pandemije Korone virusa. Ovu odluku donio je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac koji ima te ovlasti prema članku 65. Statuta Hrvatskoga rukometnoga saveza.

Iz đakovačke rukometne perspektive, to znači da će posljednja pet kola još uvijek biti „u zraku“, a Đakovčanima su ostale utakmice protiv Valpovke (14.), Nexe II (15. u gostima), Slatina (16. – doma), Brod (17. gosti) i Osijek II domaća).

Ono što je za Đakovčane još zanimljivije jest nastup u četvrtfinalu Kupa Hrvatske jer su se igrači trenera Domagoja Perlića pobjedom protiv prvoligaša Solina probili među osam najboljih.

U ženskoj konkurenciji Đakovčankama je ostalo još šest kola. Đakovčanke su trenutno posljednje na tablici, ali olakšanje oko opstanka stiglo je kada su rukometašice Olmpije iznenada odustale od natjecanja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here