Đakovačke odbojkašice nove članice Prve B lige Sjever?

0
279

ODLUKOM HRVATSKOGA ODBOJKAŠKOGA SAVEZA O PREKIDU LIGAŠKIH NATJECANJA

Sve nedoumice oko natjecanja u odbojci vezane uz situaciju oko pandemije corona virusa razriješili su članovi Upravnoga odbora Hrvatskoga odbojkaškoga saveza odlukom da se prekidaju sva ligaška natjecanja u sezoni 2019./20. Tom odlukom zaključene su tablice natjecanja prema kojima su prvaci Hrvatske postali  OK Mladost Ribola Kaštela (muški) i HAOK Mladost Zagreb (žene). Kup Hrvatske za muškarce i Kup Snježane Ušić za žene odgađaju se do daljnjega kao i natjecanja za sve mlađe dobne skupine.

                   Uvjerljive u Drugoj liga Istok – OK Đakovo

Ovom odlukom Upravnoga odbora završeno je i natjecanje Druge hrvatske odbojkaške lige Istok u kojemu nastupaju đakovačke odbojkašice. S obzirom da su Đakovčanke u 13 od

igranih kola ostvarile uvjerljivih 12 pobjeda i doživjele samo jedan poraz i nalaze se na prvom mjestu s 35 bodova, postale su prvakinje lige. A to znači da su đakovačke odbojkašice stekle pravo nastupa u višem rangu natjecanja odnosno u Prvoj B hrvatskoj odbojkaškoj ligi Sjever. U toj ligi nalaze se klubovi iz Zagreba, Varaždina, Vrbovca,, Velike Gorice i Siska.

No, s obzirom na novonastalu situaciju uprava kluba trebala bi donijeti odluku hoće li Đakovčanke ići u viši rang ili će ostati u dosadašnjoj drugoj ligi. S obzirom da se uskoro treba održati i Izborna skupština OK Đakovo, vjerojatno će ovu odluku donositi nova uprava.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here