Braća Nevistić: Varaždin će ostati prvoligaš, Đakovo Croatia na trećem mjestu!

0
792

VRSNI NOGOMETNI GOLMANI BRAĆA IVAN I STIPE NEVISTIĆ ODRADILI INDIVIDUALNI TRENING

U ovim dosada nezabilježenim sportskim vremenima kada tereni miruju zbog pandemije corona virusa mnogim sportašima sugerirani su razni individualni treninzi kojima bi se kako tako održala forma i sa što manje problema dočekao nastavak natjecanja.

Tako smo u utorak, 17. ožujka, na Stadionu Đakovo, ugledali dva poznata nogometna lica – golmane Ivana i Stipu Nevistića koji su odradili individualni golmanski trening.

U bratskoj podjeli uloga Stipe, golman HNK Đakovo Croatia, je bio trener dok je Ivan odradio gotovo bez stanke punih 90 minuta.

Podsjetimo da je i otac Ante bio vrstan nogometaš, stoper koji je vrhunac karijere doživio osamdesetih godina prošloga stoljeća. Nakon nogometne karijere Ante se posvetio poslu, a trenutno je uspješan poduzetnik, vlasnik Inspecta.

Ivan je golman prvoligaša Varaždina, a njegovu golmansku karijeru pratimo od početaka, dakle sve do 2009. godine bio je igrač NK Đakovo da bi kao jedanaestogodišnjak otišao u prvoligaški Osijek. U prvoligašu s Drave Ivan je odradio sve mlađe dobne kategorije i tako stekao status reprezentativca U – 17. #. Kolovoza 2015. Ivan odlazi u HNK Rijeka gdje ostaje dvije godine. U sezoni 2017./18 odlazi Varaždin da bi se iste godine vratio u Rijeku. Zatim slijedi odlazak u slovensku Muru da bi odmah otišao u novoga prvoligaša Varaždin gdje i danas uspješno brani. Trenutno je član hrvatske reprezentacije U – 21 koju očekuju kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Stariji brat Stipe svoju je golmansku karijeru počeo u NK Osijek gdje je nastupao u U – 17 i U – 19. U sezoni 2011./12. odlazi u zagrebački HAŠK gdje brani dvije sezone, a zatim  odlazi u Dugo Selo p a zatim u Lučko te Dragovoljac. U sezoni 2017./18. prelazi u vinkovačku Cibaliju,  a od ove sezone prvi je golman trećeligaša Đakovo Croatia.

Ivan Nevistić: Varaždin sigurno ostaje prvoligaš!

Dok je brat Stipe skupljao lopte uspjeli smo čuti nekoliko rečenica golmana varaždinskoga prvoligaša koji je od vašega novinara doznao da je odgođeno Europsko prvenstvo: „Odgađanje Europskoga prvenstva trebalo bi značiti da će se završiti nacionalna prvenstva. To je super jer sam siguran da će Varaždin sačuvati status prvoligaša. Vjerujem da možemo doći do osmoga mjesta koje direktno osigurava opstanak, dok deveto mjesto donosi onu neugodnu kvalifikacijsku utakmicu. U nekoliko posljednjih utakmica nismo imali sreće, posebice u ovoj posljednjoj utakmici protiv Gorice gdje smo imali već tri boda u džepu, ali u sudačkoj nadoknadi gosti su dobili kazneni udarac i došli do boda. No, nama u Varaždin dolazi Istra, Inter i Slaven Belupo i tu ćemo rješavati svoj prvoligaški status. Ako to ne možemo pobijediti, onda nismo niti zaslužili igrati u elitnom hrvatskom razredu.“

O trenutnoj situaciji i paralizi sporta u svjetskim razmjerima: „Ovo nitko nije očekivao, za mene je ovo nova situacija i jednostavno ne mogu mirovati. Mi smo u klubu dobili individualne programe i ja ga provodim u Đakovu. Brat i ja iskoristili smo lijepo vrijeme i odrađujemo golmanski trening. Moram priznati da godi biti na svježem zraku i raditi ono što najviše voliš – biti na golu.

U – 21 reprezentacija Hrvatske nastavlja s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Ivan Nevistić dobio je poziv kao treći golman, iza Šempera i Šverka: „Tu sam, u reprezentacijama sam od svoje 15 godine i uvjeren sam da će doći i mojih pet minuta. Vrijedno treniram, mislim da sam solidno branio u Varaždinu i vjerujem da ćemo osigurati opstanak što mi je u ovom trenutku prioritet, a to bio volio i zbog Varaždinaca koji uistinu vole nogomet, zaključio je Ivan Nevistić.

Stipe Nevistić: Đakovo Croatia treća? Nije loše!

Stariji brat Stipe dolaskom U Đakovo Croatiju pokazao se kao ogromno pojačanje koje je u obranu unio potrebnu dozu sigurnosti i povjerenja u suigrače. U situacijama „jedan na jedan“ pokazao je mirnoću i samouvjerenost, a velike zasluge što se đakovački trećeligaš nalazi na odličnoj četvrtoj poziciji, prema mišljenju većine, pripada upravo njemu. O trenutnom stanju Đakovo Croatije kratko je dodao: „Šteta što smo neke protivnike na svom terenu „ispustili“ jer smo mogli imati koji bod više. Mislim da smo domaćom pobjedom protiv Oriolika uhvatili ritam s vodećim momčadima lige i da ćemo u nastavku prvenstva sigurno loviti treću poziciju, ako ne i više, Objektivno, Marsonia i Belišće su u prednosti, ali mi bismo bili zadovoljni i s trećim mjestom koje sada drži Čepin. Momčad je dobro složena; spoj iskustva i mladosti, a to je uvijek odličan preduvjet za odlične rezultate. Đakovo Croatia već dugi niz godina nisu bili u gornjem dijelu tablice, tako da godi ova četvrta pozicija, a mi ćemo sve učiniti da se popnemo barem još jednu stepenicu više. Samo da prođe ovo ludo vrijeme izolacije i sportske paralize i da se vratimo na terene, zaključio je Stipe Nevistić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here