Andrej Kedveš prvak Hrvatske u K -1 disciplini!

0
602

PRVENSTVO HRVATSKE U KICKBOXINGU ODRŽANO U ĐAKOVU

Devetogodišnji naporni rad i rezultati đakovačkoga kluba „Blitz“ osigurali su klubu domaćinstvo Prvenstva Hrvatske koje je u subotu, 7. ožujka, održano u đakovačkoj Nastavno sportskoj dvorani. Tijekom cjelodnevnih borbi u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji na prvenstvu je nastupilo 227 natjecatelja iz 57 hrvatskih klubova. Ono što su istaknuli organizatori jest činjenica da je ovo natjecanja izazvalo i odličnu posjetu gledatelja tako a je gledalište đakovačke dvorane bila dobrano popunjene.

Sve čestitke treba uputiti i organizatorima – Kickboxing klubu “Blitz” na odlično organiziranom prvenstvu u kojemu su uživali svi sudionici, ali i brojni gledatelji koji su po prvi puta imali priliku vidjeti natjecanje ovoga borilačkoga sporta.

Foto: Tranzistor

Andrej Kedveš obranio titulu prvaka, Petar Jaman drugi, Luka Jaman treći

Dakako, da je đakovačku publiku najviše zanimao nastup višestrukoga najboljega sportaša grada Đakova Andreja Kedveša koji je nastupio u kategoriji seniora do 71 kilograma. Đakovački borac obranio je naslov prvaka Hrvatske čime je dobio i poziv hrvatskoga izbornika za nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u Turskoj. Kedveš je u prvoj borbi bio bolji od Darija Andrića da bi u finalnom meču bio bolji od Petra Mušure, člana Amena. Ovim rezultatom Andrej Kedveš potvrđuje da je jedan od najboljih hrvatskih boraca u K – 1 natjecanju.

Foto: Tranzistor

Đakovački predstavnik u kategoriji do 81 kilogram Matko Babić završio je svoj nastup u prvom kolu. Bolji od njega bio je Andrej Grubješić (Mega Centar)

Još su dva imena posebno zanimala đakovačku publiku. Iako nisu članovi đakovačkoga kluba „Blitz“ braća Jaman (Petar i Luka) već zagrebačkoga Spartan Gyma, kao Đakovčani ostavili su dubok trag u povijesti đakovačkih borilačkih sportova. U kategoriji do 86 kilograma Petar Jaman osvojio je drugo, a Luka treće mjesto.

Foto: Tranzistor

Petar Jaman ostvario je prvu pobjedu protiv Armana Japića, a zatim je u polufinalu bio bolji od Filipa Ocvireka. Ipak, u finalnoj borbi Jaman je morao priznati poraz protiv Andi Vrtačića, člana Trojan-Istre koji se u Đakovu okitio titulom prvaka Hrvatske.

Foto: Tranzistor

I Luka Jaman uspješno je otvorio đakovački turnir pobjedom protiv Luke Žuljevića, ali je u polufinalu naletio na kasnijega pobjednika Andija Vrtačića.

Sve rezultate s Prvenstva Hrvatske u kickboxingu možete vidjeti na linku.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here