Stari dobri Preglej i Cerjak uništili Đakovčane!

0
440

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

BELIŠĆE – ĐAKOVO 76:73

(24;9: 15:21;21:28; 16:15)

Belišće – Športska dvorana Belišće. Gledatelja: 100. Suci: Dino Barišić (Osijek), Boris Knez (Požega) i Mislav Ćurić (Osijek). Opunomoćenik HKS-a: Tihomir Borojević (Požega).

BELIŠĆE: Cerjak 23, Nađ 7, Kaptalan, Soldo, Funtak 12, Blažević 8, Preglej 16, Đolić 10, Mikulić, Šarić.

ĐAKOVO: Škrinjarić 34, Kelava 5, Namjesnik, Kšan 2, Živković, Zgonjanin 6, Pavlović, Češkić 5, Turalija 20, Lončarić, Vukadin. Trener: Davor Lončarić.

Đakovčani su nažalost u Belišću doživjeli poraz i tako se definitivno oprostili od borbe za prva dva .mjesta. Na derbi susret krenuli su bez dva važna igrača: zbog posla u Belišće nije išao Marko Karlović, a zbog obveza na fakultetu izostao je Neven Čupić.

Belišćani su furiozno krenuli u utakmicu i nakon prvih deset minuta imali su veliko vodstvo – 24:9. Činilo se da će utakmica ući u jednosmjernu ulicu i da će domaćini doći do visoke pobjede. Međutim, nakon dogovora Đakovčani su krenuli igrati, a najzaslužniji za to su dvojac Škrinjarić – Turalija koji su do velikoga odmora postigli i većinu koševa. Nažalost, nitko od đakovačkih igrača nije se pridružio njima, a oni naravno nisu mogli vući momčad do kraja utakmice. Do odlaska na odmor gosti su uspjeli doći do pristojnoga zaostatka od minus 9 (39:30).

I treća četvrtina pripala je Đakovčanima. Fenomenalni Škrinjarić igrao je gotovo bez greške, a pogađao je belišćanski koš iz gotovo svih pozicija. U posljednjih deset minuta obje su momčadi ušle poravnate i kao što se očekivalo ušlo se u neizvjesnu završnicu. Samo 25 sekundi prije kraja utakmice đakovački su košarkaški mogli prijeći u vodstvo. Kod rezultata 74:72 za domaćine Mirno Češkić našao se na liniji slobodnih bacanja, ali oba je promašio tako da su Belišćani u svom posljednjem napadu poentirali i došli do minimalne pobjede koja ih i dalje ostavlja u borbi za prvo mjesto, zajedno sa Županjom i Olimp Inspekt-Ingom.

Šteta jer Đakovčani su vjerovali da mogu proći Belišće i čekati gostovanje u Županji gdje bi se eventualno rješavalo pitanje prvaka. Ovako preostaju još četiri kola do kraja prvenstva, a Đakovčani će vjerojatno prvenstvo završiti na četvrtom ili petom mjestu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here