Đakovački rukometaši Borovčanima naplatiti masne kamate!

0
1126

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

BOROVO – ĐAKOVO 23:37 (10:19)

Borovo – Sportska dvorana Borovo Naselje. Gledatelja: 50. Suci: Domagoj Jukić i Davor Milaković (Osijek).

BOROVO: Boris Polchert, Vuković 5, Luketić 1, Pinjuh 5, Maganić 1, Ivan Radojević, Neven Radojević 2, Jakirčević 1, Hideg 1, Vujčić, Žulj 3, Robert Polchert 1, Božić, Ivanović-Baljak, Naletilić 3, Krizmanić. Trener: Boško Polchert.

ĐAKOVO: Božičević 8, Tomašević 7, Lasić 4, Omrčanin 6, Kokanović, Klepo 1, Ostajmer, Vuković 3, Zatezalo 2, Kapetan, Matačić 6. Trener: Domagoj Perlić.

Burno je bili u proteklih mjesec dana u đakovačkom rukometnom klubu, ali epilog nezadovoljstva roditelja kadeta je odlazak četvorice igrača u Nexe II (Poplašen, Stipić, Orlović i Jarčević). Na sreću, cijela priča nije se odrazila na seniorski sastav, barem ne na otvaranju proljetnoga prvenstva. Đakovčani su gostovali u Borovu i s debelim kamatama uzvratili protivnicima za šokantni poraz iz prvoga dijela prvenstva.

Đakovčani su silovito krenuli i golovima Omrčanina, Klepe, Tomaševića i Božičevića u devetoj minuti poveli 4:1. Međutim, Borovčani su uzvratili i izjednačili rezultat na 4:4 te poveli 6:5. I tada kreće odlična đakovačka igra i serija 5:0 za gostujuće vodstvo 10:6. Nakon toga, na terenu je postojala samo đakovačka momčad koja je iz minute u minutu povećavala svoju prednost.  U 25. minuti na semaforu je bilo plus 10 na strani gostiju (18:8) da bi na odmor obje momčadi otišle pri rezultatu 19:10.

Nastavak utakmice bila je samo formalnost. Đakovčani su i dalje igrali odlično, u napadu je dominirala trojka Božičević – Tomašević – Matačić. Do posljednjih deset minuta gosti su održavali prednost od desetak golova prednosti da bi se domaćini u završnici potpuno predali što koriste đakovački rukometaši i dolaze do velikih plus 14.

U đakovačkim redovima najbolji strijelac bio je Marin Božićević sa osam pogodaka, sedam je zabio Damir Tomašević, a po šest su se puta u listu strijelaca upisali Luka Omrčanin i Luka Matačić.

U 11. kolu rukometaši Đakovo ponovo će na gostovanje, ovaj puta u Osijek gdje ih očekuje momčad Feniksa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here