Hat-trick Žutića, Lekić i Moises dovršili Ratar!

0
684

RATAR I ZRINSKI NA KOZINOM TRGU

RATAR – ZRINSKI (J) 0:5 (0:4)

Piškorevci – Igralište Kozin trg. Gledatelja: 100. Sudac:  Strijelci: 0:1 Žutić (10.), 0:2 Žutić (31.), 0:3 Lekić (35.), 0:4 Žutić (43.), 0:5 Moises (55.).

RATAR: Hnatek, Sivč, Mišević, Mandić, Liščević, Adrić, Perković, Križanović, Jurinić, Manuel Abramović, Horvat. (Još su igrali: Florian Abramović, Vukadin, Spajić). Trener: Josip Mišić.

ZRINSKI (J): Pintarić, Bubalo, Begović, Bagarić, Matković, Matheus, Kegelj, Moises, Lekić, Žutić, Galešić. (Još su igrali: Dos Santos, Zammit). Trener: Josip Milardović.

Piškorevčani i Jurjevčani odigrali su pripremnu utakmicu na igralištu Kozin trg. Prema prikazanoj igri i rezultatu trener gostiju Josip Milardović može biti zadovoljan jer je posebice u prvom poluvremenu vidio agresivnu, borbenu momčad koja je smišljenim akcijama došla do četiri postignuta pogotka. Posebno se istaknuo Ivan Žutić, trostruki strijelac koji je s lakoćom matirao golmana Hnateka (Jurjevčani ga posudili Rataru jer niti jedan piškorevački golman nije se pojavio).

Od samoga početka Jurjevčani su dominirali i već u desetoj minuti stigli su do vodstva. Akciju je započeo raspoloženi Moises koji je na dvadesetak metara pronašao Kegelja koji u kaznenom prostoru podvaljuje loptu do Žutića. Njemu nije bilo teško plasirati loptu pored nemoćnoga golmana. Samo minutu kasnije mogla se opet tresti domaća obrana. Po desnoj strani prošao je Bubalo koji ubacuje loptu na drugu vratnicu gdje se nalazi Moises. Prvi njegov udarac brani Hnatek, lopta se ponovo odbija do jurjevskoga napadača, ali i njegov drugi udarac završava u naručju piškorevačkoga golmana. U 14. minuti ponovo opasnost pred domaćim golom. Žutić je ubacio loptu na peterac, glavom puca Matheus, ali lopta odlazi tik pored vratnice. Domaćini su prvu priliku imali u 18. minuti kada je dubinsku loptu primio Horvat i sam krenuo prema Pintariću. Piškorevački napadač krenuo je u desnu stranu, ali njegov udarac iskosa završava pored gola. U 31. minuti domaći braniči bili su neodlučni pa su izgubili loptu. Moises ubacuje loptu do Žutića koji s deset metara pogađa domaću mrežu. Za 2:0. Samo četiri minute kasnije ponovo je pao gol. Po lijevoj strani prošao je Mioses, odigrao povratnu loptu prema Žutiću koji je prosljeđuje do Lekića. Njemu nije bilo teško iz blizine ubaciti loptu u mrežu. I kada se činilo da će poluvrijeme završiti, pao je i četvrti gol. Matheus je ubacio loptu u kazneni prostor gdje se najbolje snašao Žutić i glavom trese mrežu.

U nastavku, ritam je pao, ali Jurjevčani su postigli i peti pogodak. S ruba kaznenoga prostora, domaću je mrežu pogodio Moises. Uslijedile su izmjene, gosti su i dalje imali terensku inicijativu, ali mreže su ostale mirovati. Piškorevčani su imali najbolji priliku za počasni pogodak u 6′. minuti kada je gostujućoj obrani pobjegao Florian Abamović koji iskosa puca, ali golman Pintarić brani. Lopta se opet odbija do Abramovića, ali njegov udarac s desetak metara završava pored gola. Do kraja utakmice, nogometaši Zrinskoga su napadali, ali rezultat se nije mijenjao.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here