Đakovčanke nisu uspjele uloviti bodove spasa!

0
1362

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA  LIGA SJEVER

  1. KOLO

ĐAKOVO – BJELOVAR II 18:22 (6:10)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Suci: Toni Pavlić i Dean Plazanić (Osijek).

ĐAKOVO: Vlatka Tokić, Manuela Bibković, Lara Lacić, Ana Duvnjak, Klara Humbal 6, Sara Šunda, Petra Sivak, Lara Posavčević, Anđela Prekačin 5, Doris Humbal 3, Terezija Zmaić, Mirna Mihalina 1, Lucija Pešut, Petra Pešut, Maja Matasović 3. Trenerica: Danijela Varnica.

BJELOVAR II: Asja Sofić, Nina Čermak, Nensi Vojtela 4, Elena Jaušić, Petra Rajić 1, Petra Dončević 2, Lana Vinković 1, Denia Vojtela 1, Nina Pifar 2, Barbara Gillinger 4, Leona Kržak, Ema Pavlić 1, Magdalena Ravenšćak 1, Lucija Šarić 5. Trener: Ivor Vidaković.

Đakovačke rukometašice vjerovale su da protiv druge ekipe prvoligašica iz Bjelovara mogu doći do bodova koji bi značili i opstanak u drugoligaškom društvu, ali, nažalost, to se nije dogodilo. Za ovu utakmicu u sastavu su se pojavile i dvije iskusne igračice: na vratima Vlatka Tokić koja je s nekoliko odličnih obrana držala ekipu u rezultatskom priključku i Maja Matasović koja je trebala biti napadačko rješenje.

U prvom poluvremenu gošće su u 11. minuti povele 5:1 i time si olakšale put do pobjede. Ipak,  domaće igračice u dva navrata dolaze do zaostatka od minus dva (4:6 i 6:8), ali tada čine nekoliko tehničkih pogrješaka koje gošće koriste i u završnici golovima Petre Rajić i Nensi Vojtele dolaze do plus 4 (10:6) što je bio i rezultat prvoga dijela.

U nastavku utakmice Đakovčanke uspijevaju smanjiti gostujuću prednost na 10:12 i 12:14, ali tada Bjelovarčanke kažnjavaju propusnu igru u domaćoj obrani i serijom 5:1 dolaze do nedostižnih 19:13.  U samoj završnici đakovačke su rukometašice uspjele ublažiti poraz te s tri uzastopna gola doći do konačnih 18:22.

Šteta jer gošće nisu bile nepremostiva prepreka, ali ono što su pokazale i sve dosadašnje utakmice jest činjenica da trenerica Danijela Varnica ima „tanku klupu“, a u ovoj utakmici u maleni broj raspoloženih napadačica.

U domaćim redovima najraspoloženija igračica bila je Klara Humbal sa šest pogodaka, Anđela Prekačin dodala je pet. Kod gošći najbolji strijelac bila je Lucija Šarić, a po četiri su se puta u listu strijelaca upisale Barabara Gillinger i Nensi Vojtela.

S novim porazom Đakovčanke i dalje ostaju na pretposljednjem mjestu sa samo dva boda, a u sljedećem 14. kolu očekuje ih gostovanje

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here