Certissa zaštitni znak slavonskih malonogometnih turnira!

0
383

MALONOGOMETAŠI CERTISSE NASTAVLJAJU SA USPJESIMA

Prosinac i prva polovica siječnja tradicionalno je vrijeme maloga nogometa. Nema slavonskoga, a vjerojatno niti hrvatskoga grada, u kojemu se u to vrijeme ne odigrava neki od malonogometnih turnira. Zavjesa sezone malonogometnih turnira se spustila, a emocije i analize još su uvijek se vode i naravno oni najbolji slave. A među takvima, već godinama su i mali nogometaši MNK Certissa koji pod vodstvom trenera Damira Lelasa osvajaju najčešće prva mjesta. Tako je bilo i ove godine: od turnira u Slavonskom Brodu, Našicama, Belišću, Đakovu.

Limači uspješni u Đakovu

Limači Certisse (igrači rođeni 2009. i mlađi) svoj zimski nastup otvorili su na turniru u Našicama Đakovčani su došli u finale gdje su poraženi od vršnjaka iz Donjeg Miholjca (2:1). Iako su poraženi, prikazali su odličan nogomet i oduševili gledatelja, a za utjehu ostala im je utjeha titule najboljega strijelca turnira. Prvi „topnik“ Certisse bio je Patrik Klarić.

Nakon razigravanja na đakovačkom turniru mladi nogometaši Certisse ponovo su stigli u finale. S dva pogotka Klarića te jednim Gavrana i Radičevića bili su bolji od CB Loora. Momčadi Certisse pripale su sve tri pojedinačne nagrade: Najbolji igrač je Matej Marinić, Patrik Klarić najbolji je strijelac, a titulu prvoga golmana turnira ponio je Ivan Grgić.

Za Certissu nastupili su: Ivan Grgić, Petar Goluža, Matej Marinić, Petar Tolić, Anik Amidžić, Šimun Jaman, Karlo Božić, Borna Solin, Niko Gavran, Karlo Radičević, Gabrijel Petrović.

Limačićima pripao našički turnir

Limačići (igrači rođeni 2011. i mlađi) također su bili aktivni tijekom školskih zimskih praznika. Na turniru u Našicama osvojili su prvo mjesto minimalnom pobjedom 1:0 protiv domaćina Našica. Osim pobjedničkoga pehara, Đakovčani su imali i najboljega igrača turnira – Luku Vuka.

Mladi igrači Certisse nastupili su i na međunarodnom turniru u Belišću. U vrlo jakoj konkurenciji Đakovčani su došli do četvrtfinala gdje su poraženi od momčadi Marsonije 3:1. Belišćanski turnir osvojili su igrači PMSC-a iz Pečuha. Certissa je u grupi upisala minimalan poraz 1:0 od kasnijega pobjednika.

Za Certissu 2011. nastupili su: Ivan Grgić, Dino Mesić, Luka Vuk, Roko Mandarić, Josip Vincek, Roko Petric, Jura Lešnik, Nikola Horjan, Jakov Andrijević, Karlo Habada.

O nastupima svojim momčadi trener Damir Lelas istaknuo je: „Kao trener, osim sportskoga rezultata, posebno sam ponosan na ponašanje mojih igrača i upornošću koju su pokazivali tijekom svih utakmica. Našim momčadima ovakvi turniru predstavljaju svojevrsnu „godišnju inventuru“ gdje i roditelji mogu vidjeli naš rad i eventualni napredak. Ovim putem moram se zahvaliti i njima na svesrdnoj pomoći pri organizaciji. Najviše su o organizacijskom smislu „povukli“ Dubravko Sočković, predsjednik MNK „Certissa“ i Marijo Bojanović i njegova tvrtka Express Plus.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here