Vinkovčani u Đakovu “omastili brk”!

0
442

DRUGA KOŠARKAŠKA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – VINKOVCI 85:89

(28:23; 23:19; 17:23; 17:24)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Matej Grubišić (Slavonski Brod), Pavle Kukić (Požega) i Filip Lipovac (Slavonski Brod). Opunomoćenik HKS-a: Tihomir Borojević (Požega).

ĐAKOVO: Šrkinjarić 27, Kelava 16, Miličević, Kšan 3, Čupić 10, Zgonjanin 12, Vukadin, Duvnjak, Češkić, Namjesnik, Pavlović, Žulj 15.

VINKOVCI: Peraica 23, Prša 19, Ostović 14, Pezer 12, Popović 9, Tomić 7, Šibenik 2, Panić 2, Jelinić 2, Vujeva, Maljković.

Što se događa s đakovačkim košarkašima? Nakon što su pojačali svoje redove s osječkim snagama (Zgonjanin, Škrinjarić, Žulj) nakon tri odigrana kola doživjeli su dva poraza. Prvi poraz nanijeli su im osječki juniori (KA Osijek), a u nedjelju, 17. studenoga, to su učinili i košarkaši Vinkovaca. Dok se prvom porazu može pripisati veliko iznenađenje i ulazak u utakmicu „lako ćemo“, utakmica protiv Vinkovaca nikako nije sugerirala da će Vinkovčani do pobjede. Doduše, može se prihvatiti da su Đakovčani igrali bez ozlijeđenoga Marka Karlovića, ali i Vinkovčani su bili lišeni pomoći Cindrića, Vujeve, Augustinovića i Jukića.

Đakovčani su od samoga početka bili u vodstvu koje je najviše iznosilo 12 poena. Ali, i nakon toga gosti nisu gubili glavu, igrali su svoju igru koju je znalački organizirao Pezer, a raspoloženi strijelci bili su Peraica, Prša i Ostović. Vinkovčani su koristili slabu đakovačku obranu te su skokovima u napadu često iz drugoga ili čak i trećega napada zabijali lagane poene. U prvom poluvremenu jedini raspoloženi đakovački igrač bio je Filip Škrinjarić te Tomislav Kelava koji je u završnici povezao nekoliko otvorenih šuteva. Đakovčani su pokušavali prelomiti utakmicu i pobjeći na veću razliku, ali tada bi ušli u seriju pogrješaka i promašenih zicera što je Vinkovčane držalo u igri.

U nastavku utakmice, ista meta isto odstojanje. Đakovčani u laganom vodstvu, a Vinkovčani čekaju svojih pet minuta. U 27. minuti gosti su došli do minus 1 (65:66) i tada je bilo jasno da će to do kraja biti neizvjesna utakmica. U posljednju četvrtinu domaći su igrači ušli s prednošću od tri poena (68:65). tada neobjašnjivo domaći igrači posežu za individualnim rješenjima koja im baš i ne polaze za rukom. U završnici utakmice iskusni Peraica i organizator igre Pezer preokrenuli su rezultat i doveli Vinkovčane do pobjede.

Nakon tri kola Đakovčani imaju jednu pobjedu i dva poraza. Jesu li ambicije za osvajanje prvoga mjesta pukle već nakon trećega kola? Novo iskušenje đakovački će košarkaši imati u četvrtom kolu kada gostuju u Požegi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here