Noćna mora za protivničke golmane!

0
1030

SPORTAŠ TJEDNA – MARIN BOŽIČEVIĆ

Mladi đakovački rukometaš Marin Božičević gotovo se preko noći prometnuo u jednoga od glavnih igrača. Redovito je među najboljim strijelcima svoga kluba, a protekle nedjelje u pobjedu protiv Županje ugradio je devet golova, u srijedu je zabio tri gola u  kup utakmici protiv Nove Gradiške, a u nedjelju je u 6. kolu u pobjedi protiv Valpovke postigao sedam pogodaka. Prije dva tjedna Božičević je bio u reprezentativnom kampu u Poreču. To su dovoljni argumenti da ovaj mladi đakovački rukometaš ponese titulu sportaša tjedna.

Prošle ste godine ozbiljnije krenuli u seniorskome sastavu. Nažalost, klub je ispao iz Prve lige i sada je na mladim snagama da pokušaju đakovačkome rukometu vratiti prijašnji sjaj. Može li to ova generacija napraviti?

  • Vjerujem da mlađe generacije, pojačane s par iskusnijih igrača, može vratiti ime koje priliči Rukometnome klubu Đakovo. Isto tako, vjerujem u povratak u Prvu ligu.

Kao mladi ste se igrač prometnuli u jednog od najboljih strijelaca kluba. U čemu je tajna vaših odličnih igara?

  • Da, jako mi je drago što mogu biti ponajbolji strijelac, ali to mogu zahvaliti svojoj momčadi koja ima povjerenje u mene. Nema tu nikakve tajne; to je predanost, žrtvovanje i uporan rad koji s vremenom donose svoje.

Od samih ste početaka i član hrvatske reprezentacije, a trenutno ste u kadetskoj konkurenciji. Nedavno ste se vratili s okupljanja u Poreču, kakvi su dojmovi?

  • Jako je lijepo znati da izbornih hrvatske kadetske rukometne reprezentacije računa na mene i da mogu zaigrati u tom dresu. Svako okupljanje, novo natjecanje i borba s konkurencijom mi puno znače. Također, druženje s ekipom, gdje je atmosfera stvarno odlična, vrlo mi je drago, uvijek se veselim i to me ujedno i motivira.

Što očekuje kadetsku reprezentaciju ove godine?

  • Na kraju ove sezone, očekuje nas Europsko prvenstvo i već smo u Poreču počeli s pripremama za to. Osim toga, očekuje nas još nekoliko okupljanja te jedan međunarodni turnir.

Trener Perlić ima veliko povjerenje u vas, ali i cijelu mladu momčad. Šteta što cijela momčad nije ostala na okupu, ali to je sport – svatko bira svoje destinacije. Jeste li vi zadovoljni sadašnjim statusom u momčadi te svojim igrama?

  • Da, šteta što smo ostali bez nekih igrača, ali momčad je dobra i željna pobjede. Nismo najbolje započeli sezonu, ali igra nam se poboljšava iz utakmice u utakmicu te imamo puno prostora za napredak.
  • U prva dva kola ostvarili ste tri pobjede i dva poraza. Mogu li Đakovčani biti ispred Nexea 2 i Slatine?
  • Mislim da smo mogli uzeti i koji bod više na otvaranju sezone, ali borit ćemo se do kraja sezone kako ne bismo izgubili niti jedan bod. Nexe 2 i Slatina su odlične momčadi i trenutno imaju tri boda više od nas, ali nada umire posljednja i svašta se još može dogoditi do kraja sezone.

Što biste rekli o Marinu privatno?

  • Četvrti sam razred jezične gimnazije i trenutno uspijevam balansirati rukomet i školske obveze, iako sam prošle godine imao problema s tim. Iako mi rukomet uzima puno vremena, ponekad se stignem posvetiti i drugim hobijima, od kojih mi je najdraži ribolov. Ipak, škola i rukomet su uvijek prioriteti!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here