Prvi bodovi su u džepu!

0
503

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

ĐAKOVO – FENIKS 31:25 (14:10)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Suci: Miroslav Josić i Goran Radonjić (Donji Miholjac).

ĐAKOVO: Serdarević, Božičević 5, Matačić 5, Pešut, Lasić 5, Jarčević 3, Kokanović, Majstorović 3, Klepo 8, Orlović, Kapetan 1, Gilman, Dramac 1. Trener: Domagoj Perlić.

FENIKS: Zatezalo 9, Vuk 8, Skokić, Paradinović, Šarac, Mihalejvić, Miloloža 1, Novokmet, Medić, Raguž 1, Pavičić 2, Sabljić 1, Šamija 3. Trener: Slavko Stojković.

Nakon neugodnoga poraza u prvom kolu (Borovo 26:27) đakovački rukometaši si protiv Osječana upisali prvu drugoligašku pobjedu i tme vratili samopouzdanje.

Đakovčani su od samoga početka diktirali ritam utakmice tako da je na početku već bilo 5:1. U tim trenucima najraspoloženiji domaći igrač bio je kapetan Krešimir Klepo koji je za samo 15 minuta postigao četiri pogotka. U tim trenucima odlično mu je asistirao i Luka Matačić s tri postignuta pogotka. Domaći igrači su do kraja prvoga poluvremena održavali prednost od tri do pet golova da bi na odmor otišli s mirnih plus 4 (14:10).

Na početku drugoga dijela Đakovčani su serijom 3:1 pobjegli na 17:11 i tada je bilo jasno da će bodovi ostati pod tornjevima đakovačke katedrale. Ulogu raspoloženoga napadača u nastavku utakmice preuzeo je Ivan Lasić sa četiri postignuta gola. Đakovački su rukometaši po dva puta imali najveću prednost – 8 golova (28:20; 29:21), ali su uporni gosti u završnici uspjeli doći do pristojnih minut šest (31:25).

U đakovačkim redovima trolist s pet postignutih pogodaka (Marin Božičević, Luka Matačić i Ivan Lasić) dok je najbolji strijelac u domaćim redovima bio kapetan Krešimir Klepo sa osam postignutih golova. U gostujućim redovima napadački raspoloženi Borna Zatezalo sa 9  Luka Vuk sa osam golova.

Ovo su prvi đakovački drugoligaški bodovi, a u sljedećem trećem kolu očekuje ih gostovanje u Novoj Gradišci.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here