Đakovačka mladost bez izgleda protiv Garešnice!

0
469

DRUGA RUKOMETNA LIGA SJEVER

  1. KOLO

ĐAKOVO – GAREŠNICA 26:36 (10:19)

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 50. Sutkinje: Ivona Abramović i Ivana Farkaš (Osijek).

ĐAKOVO: Josipa Sudić, Jelena Barišić 8, Lara Lacić 5, Ana Duvnjak, Klara Humbal, Sara Šunda 2, Lara Posavčević, Anđela Prekačin 2, Beata Posavac, Ivana Pejić 2, Ena Bogdanović 7, Lana Kružić. Trenerica: Danijela Varnica.

GAREŠNICA: Ana Melekinušić, Magdalena Oršić 4, Gabrijela Šukman 3, Viktorija Santo 3, Greta Uđbinac 10, Eva Gestner 6, Margareta Šuler 2, Patricia Santo 7, Lorena Sikaček 1. Trener: Neven Santo.

Nažalost, mlade đakovačke rukometašice doživjele su i treći poraz u novoj sezoni. Nakon očekivanih poraza od daleko iskusnijih ekipa (Zelina i Bjelovar 2) Đakovčanke su doživjele i prvi domaći poraz. Očito da će ovo biti teška godina za ženski đakovački rukomet jer trenerica Danijela Varnica ostala je gotovo s kadetskom ekipom koja se susreće s daleko iskusnijim i fizički snažnijim protivnicama. Tek Jelena Barišić, Ena Bogdanović i Anđela Prekačin imaju kakvo-takvo drugoligaško iskustvo, ali sve ostale djevojke još uvijek su u kategoriji mlađih dobnih skupina. Zato će biti teško, ali vjerujemo da će Đakovčanke pronaći snage u sljedećim utakmicama doći i do prvih bodova.

Utakmica je brzo krenula u jednom smjeru: onom gostujućem. Već u 13. minuti gošće su povele 5:1 i tada je već bilo vidljivo da su igračice trenera Nevena Sante fizički snažnije tako da se mladim Đakovčankama ne može osporiti borbenost i želja. Do odlaska na odmor ekipa Garešnice došla je do već velikih devet razlike (19:9) i već tada se znao pobjednik.

U nastavku utakmice Đakovčanke su pokušavale solo akcijama, međutim, gošće su mirno privele utakmicu i iz Đakova odnijele dva boda.

U đakovačkim redovima najbolje Jelena Barišić sa osam i Ena Bogdanović sa sedam pogodaka. Lara Lacić dodala je pet. U gostujućoj ekipi nezaustavljiva za domaću obranu bila je Greta Uđbinac sa deset golova. Odlično su joj asistirale Patrica Santo sa sedam i Eva Gestner sa šest golova.

Đakovčanke su i dalje bez bodova, a u sljedećem četvrtom kolu očekuje ih lokalni derbi u Dardi.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here