Vrijeme je da netko nanese prvi poraz Marsoniji!

0
820

SPORTAŠ TJEDNA – TOMAS GRGAČEVIĆ

Biti kapetan HNK Đakovo svakako je velika čast, ali i obveza posebice u trenucima kada nije sve baš sjajno, a upravo takav bio je protekli tjedan u đakovačkom trećeligašu. Na klupi s dojučerašnjim pomoćnim trenerskom Bojanom Stjevićem Đakovčani su otišli na teško gostovanje u Jelisavac gdje nogometni znalci nisu davali baš prevelike šanse za bod(ove). Međutim, kapetan je mirno i samozatajno poveo svoju momčad u jedno od dosada najvećih iznenađenja lige. U pobjedi 4:2 Grgačević se ponašao kapetanski, postigao je pogodak, a u dosadašnjih osam kola najbolji je strijelac momčadi s tri postignuta pogotka. Dovoljno, da ovaj tjedan ponese titulu Sportaša tjedna.

Protekli je vikend bio poprilično turbulentan. U Vihor ste otputovali bez nade u pozitivan rezultat, međutim, impresivno ste osvojili sva tri boda. Kakvi su dojmovi iz Jelisavca?

  • Da, zasigurno nije bilo lako zbog svega što se događalo prošli tjedan, ali nema predaje, prvenstvo traje i pred nama je još puno posla. Cijeli je teret pao na trenera Stjevića i pomoćnika Ivića koji su to opravdali na najbolji mogući način. U svlačionici smo se dogovorili oko nekih stvari, prenijeli to na teren i rezultat je tu.

Dosadašnjih osam kola čini se da je potvrdilo da lakše igrate u gostima, je li riječ o drugačijoj taktici ili psihološkome faktoru?

  • Na domaćem terenu uvijek smo radili visoki pritisak i pokušavali što brže doći do pogotka, a to je znalo rezultirati kontrom i golovima protivnika. S druge strane, u gostima smo mi ti koji rade kontre, tako da mislim da je više stvar u koncentraciji i realizaciji nego li u nekom psihološkom faktoru.

Đakovo Croatia trenutno na tablici izgleda jako dobro, je li to krajnji domet đakovačkoga trećeligaša ili se može još bolje?

  • Mislim da smo sigurno momčad za prva tri mjesta na tablici, gdje bismo i bili da nismo glupo prokockali domaće bodove. Ipak, mislim da će sve doći na svoje do kraja prvenstva.

U subotu dolazi vrlo neugodna momčad Marsonije iz Slavonskoga Broda, je li vrijeme za domaću pobjedu? Što očekujete?

  • Vjerujem da će u subotu biti kvalitetna utakmica i naravno da očekujem pobjedu te priključak vrhu tablice. A i vrijeme je da netko Marsoniji nanese prvi poraz.

Iako niste klasičan napadač, već ste nekoliko sezona najbolji klupski strijelac. Od osam golova u prvenstvu, postigli ste tri. Hoćete li zadržati titulu i ove godine?

  • Iskreno, meni je nebitno tko zabija golove, sve dok momčad pobjeđuje. Našao sam se više puta u dobrim situacijama i zabijao golove, ali to zasigurno ne bi bilo moguće bez ostatka ekipe koja je to omogućila.

Kako je biti kapetan momčadi u ovim turbulentnim događajima oko ostavke trenera i postavljanje novoga? Koja je vaša kapetanska uloga?

  • Relativno smo mlada momčad, gdje sam ja najstariji nakon Boškovića, stoga je prilično nebitno nosim li kapetansku traku on ili ja. Što se tiče uloge, na meni je da izaberem stranu na početku utakmice ha ha.

Hoće li Đakovo Croatia dobiti novoga trenera?

  • Prema mojim saznanjima, novi bi trener trebao doći ovaj tjedan, ali još ne znamo tko je to. Svakako mu želim puno sreće u radu i što bolji rezultat!

Napunili ste 28 godina, nedavno ste se oženili, na čemu vam čestitamo; hoće li i dalje biti vremena za nogomet?

  • Brak je dio života koji se dogodi prije ili kasnije, a trenutno je sve dobro te imam vremena posvetiti se svemu čemu želim.

Koga vidite kao prvaka 3. HNL Istok, a gdje vidite Đakovo Croatiju?

  • Prema mome mišljenju, prvak bi mogao biti Belišće jer su već nekoliko godina u vrhu tablice te bi baš ova godina mogla biti njihova. Što se tiče nas, nadam se da ćemo biti među prvih pet što svakako zaslužujemo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here