Krenule trenerske migracije!

0
780
 

TRENERSKI POSAO – “KRUH SA SEDAM KORA”

Nakon sedam ili osam odigranih kola u nogometnim ligama Slavonije i Baranje, krenule su trenerske migracije, odnosno ostavke ili smjene. Tako je u Đakovo Croatiji, nakon remija u sedmome kolu protiv Graničara, trener Josip Milardović, podnio ostavku na mjestu seniorskoga trenera. Uprava kluba privremeno je seniorski stolac dala dosadašnjem Milardovićevom pomoćniku Bojanu Stjeviću koji je s momčadi ostvario veliku pobjedu u Jelisavcu (4:2). Uprava kluba razgovarala je s trenerom u omladinskom pogonu Tihomirom Češnikom koji ponuđeno mjesto nije prihvatio zbog nemogućnosti usklađenosti s poslom. Češnik i dalje ostaje raditi u omladinskom pogonu.

Hoće li na klupu sjesti netko od đakovačkih trenerskih snaga ili će uprava novoga šefa struke pronaći izvan Đakova, trebalo bi se doznati tijekom ovoga tjedna.

U Dračicama za tri mjeseca već treći trener

Turbulentno je bilo u županijskom drugoligašku Dračicama. Neposredno prije početka prvenstva, pomalo neočekivano, ostavku na mjesto trenera seniora dao je Ivica Gavran koji se posvetio radu s mađim dobnim skupinama u trećeligašu Đakovo Croatia. Brzo su trenersko rješenje Dračičani pronašli u iskusnom Mirku Kajbi koji se na toj poziciji zadržao šest kola. Kajba je s momčadi osvojio deset bodova, a Dračice su se nalazile na petom mjestu. Neposredno pred gostovanje u Kondriću (7. kolo) i Mrko Kajba je neočekivano podnio ostavku obrazlažući to nezadovoljstvom dijela igrača minutažom, ali i nedovoljnom podrškom uprave po tom pitanju. Uprava kluba brzinski je reagirala i dogovorila suradnju sa Šimom Živkovićem, bivšim trenerom Omladinaca iz Josipovca. Podsjetimo, dugogodišnji igrač Jedinstva i trener u mnogim klubovima, u prošloj je sezoni sa Omladincem osvojio prvo mjestu u Drugoj županijskoj ligi i plasirao se u Prvu županijsku ligu. Pomalo je neočekivano napustio josipovačku klupu na koju je sjeo mladi trener Domagoj Vragolović.

Novi trener Dračica Šimo Živković trebao bi u utorak, 8. listopada, odraditi prvi trening s momčadi i nastaviti borbu za prvo mjesto što su Dračičani jasno istaknuli na početku priprema.

Antun Labak u Sikirevcima

Još jedan đakovački trener promijenio je sredinu. Antun Labak koji je u prošloj sezoni vodio trećeligaša Zrinski iz Jurjevca s kojim je osvojio osmo mjesto, početkom sezone imenovan je kordinatorom u Zrinskome, ali ta suradnja nije potrajala dugo. Labak se igrači aktivirao i prije tri kola počeo igrati za županijskoga drugoligaša Vinogradar iz Mandićevca.

  • NK Sikirevci, član Međužupanijske nogometne lige Brod-Požega za novoga trenera postavio je đakovačkoga trenera Antuna Labaka. S njim je krenuo i njegov sin, inače dosadašnji igrač Torpeda, Antonio Labak koji će tamo nastaviti igračku karijeru.

Na tržištu slobodni: Lelas, Išasegi, Milardović…

Od đakovačkih trenerskih snaga trenutno bez angažmana nalazi se Damir Lelas koji doduše nije bez nogometnih izazova jer vodi omladinski pogon Malonogometnoga kluba Certissa, a nedavno je napustio mjesto voditelja Škole nogometa Rabona u Jurjevcu.

Damir Išasegi posljednji je seniorski posao obnašao u NK Zrinski iz Jurjevca koji je te sezone osvojio prvo mjesto u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek – Vinkovci i plasirao se u treću ligu.

I na kraju, Josip Milardović koji je trenersku stolicu u Kuševcu zamijenio onom u Đakovo Croatiji, trenutno je bez posla. Doduše, još uvijek aktivno igra u Torpedu, a sigurno je da će i on pronaći svoje mjesto pod vrućim trenerskim suncem.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here