Dora Belvanović 13. Hrvatica do 10 godina!

0
404

HRVATSKI MASTERS ZA TENISAČICE I TENISAČE DO 10 GODINA

Teniski klub Franjo Punčec 28. i 29. rujna bio je domaćin najboljim tenisačicama i tenisačima do 10 godina koji su se u Čakovcu borili za titulu prvaka Hrvatske. U muškoj konkurenciji boje Teniskoga kluba Đakovo branio je Ivan Bobetić dok su u ženskoj konkurenciji nastupile dvije igračice: Doba Belavanović i Iva Zetović.

Dora Belvanović odlično je otvorila natjecanje pobjedom protiv Martine Jelaske, članice TK Dalmacijacement s uvjerljivih 4:1 i 4:1. U drugom kolu poražena je od kasnije pobjednice turnira Mije Burić (TK Vrbovec) sa 4:1 i 4:2. Đakovačka tenisačica propustila je vodstvo 2:0 u drugom setu čime je mogla otići u treći odlučujući tie-break. Ovaj meč pokazao da je Dora Belvanović može igrati ravnopravno s najboljih hrvatskim igračicama svoga uzrasta. U razigravanju za poredak od 9. do 16. mjesta odigrala je tri meča. Protiv Viktorije Hrvatin (TK Rabac) poražena je rezultatom  4:3 (5) iako je imalo vodstvo 3:1. Nakon toga đakovačka je tenisačica razigravala za pozicije od 13. do 16. meča. Ostvarila je dvije pobjede, prvu protiv Nele Ban (4:1) i drugi protiv Mije Grguine (4:1. S ovim omjerom Dora Belvanović osvojila je ukupno 13, mjesto.

                           Trener Mario Beljan s đakovačkim tenisačima u Čakovcu

Iva Zetović u prvom je kolu igrala protiv Barbare Šelendić, članice TK Vulpes  Zagreb i izgubila 4:3 (1) i 4:0. Đakovačka je tenisačica u prvom setu imala set loptu, ali je pak meč otišao na stranu Zagrepčanke. U razigravanju je izgubila protiv Patricije Jelenić (TK Stobreč)  4:2 i Petre Svetec (TK Dubrovnik)  sa 4:3 (3). Protiv Dubrovkinje Petre Svetac mlada je Đakovčanka pobijedila 4:2 da bi u posljednjem meču bolja od nje bila Nea Jercog sa 4:0. Na kraju je Iva Zetović zauzela 30. mjesto.

Najmlađi sudionik prvenstva Ivan Bobetić u prvom je kolu izgubio od kasnije pobjednika Darija Zorice UTK Kastav) sa 4:0 i 4:0. U razigravanju za mjesta Bobetić je pobijedio Nikolu Jelenića, člana TK Borovo Naselje sa 4:0. Nakon toga uslijedio je poraz od Varaždinca Riana Bregovića (4:0), zatim pobjeda nad Fabijanom Đitkom (4:0). U posljednjem meču đakovački je tenisač pobijedio Davida Smokrovića (Karlovac) sa 4:2 i tako osvojio 21. mjesto. Iako je Ivan Bobetić po dvije godine mlađi od svoje konkurencije, ostvario je tri pobjede i dva poraza što je odličan rezultat s obzirom na dobnu razliku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here