Golovima srušio dva Hajduka!

0
972

SPORTAŠ TJEDNA – MARIJAN BATOREK, NOGOMETAŠ OMLADINCA

Nogometaši Omladinca postali su članovi Prve županijske lige, umjesto trenera Šime Živkovića na klupu je sjeo mladi trener Domagoj Vragolović koji je na startu doživio tri poraza. Ali, njegova rečenica: Dobar rad uvijek mora dati rezultat, potvrdila se u posljednja tri kola koja su Josipovčani dobili, a posebna vrijednost je u tome što su dvije izborene u gostima (Baranja Belje i Hajduk Marijanci). Veliku ulogu u tome odigrao je Marijan Batorek koji je postigao tri gola i izborio jedan kazneni udarac. Posebno impresivan nastup bio je u Marijancima gdje je Marijan ušao u igru u 60. minuti, zabio gol za 2:1 u 75 i za 4:1 u 85. minuti da bi iz igre izašao u 88. minuti i pobrao pljesak publike i čestitke suigrača. Bio je to dovoljan razlog da ovaj tjedan bude sportaš tjedna.

Kakav je vaš nogometni put?

 • Moj se nogometni put u potpunosti veže uz Omladinac, od mlađih kategorija pa sve do danas. Sada već 12 godina branim boje svoga klub kao senior.

Što biste izdvojili kao najveće nogometne uspjehe?

 • Svojim najvećim uspjesima smatram osvajanje Kupa i plasman u Prvu županijsku ligu.

U pobjedama protiv  dva Hajduka odigrali ste važnu ulogu;  Popovčanima ste zabili gol i izborili kaneni udarac, a u Marijancima ste bili dvostruki strijelac kada se utakmica „lomila“. Prema riječima trenera, najbolji ste igrač u te dvije utakmice. Kakav je vaš dojam?

 • Moje je mišljenje da nisam bio baš najbolji igrač u obje utakmice. Utakmica u 4. kolu u Popovcu je bila moja prva odigrana utakmica u 1. Županijskoj ligi te je tu bilo puno nervoze i promašenih prilika. Ipak, na kraju je završila mojim pogotkom i izborenim jedanaestercem te s prva tri boda za Omladinac. U Marijancima smo dobro krenuli u utakmicu, stvorili smo nekoliko izglednih prilika za gol, ali lopta je jednostavno uvijek završila krajem okvira. Mojih odigranih 25 minuta i postignuta dva gola, nisu samo moja zasluga jer sam dobio dvije idealne lopte koje sam samo trebao pospremiti u mrežu. Tako da, zasluge svakako idu i cijeloj ekipi te treneru koji je pogodio trenutak u kojemu me trebalo uvesti u igru.

Nakon lošega starta, u posljednja tri kola Omladinac je ostvario tri uvjerljive pobjede. Gdje vidite Omladinac na kraju prvenstva?

 • Moram istaknuti kako smo kasnije krenuli s pripremama jer smo dobili novoga trenera, neki od ključnih igrača nedostaju zbog poslovnih obveza i godišnjih odmora te se sve to odrazilo i na naš lošiji početak. Međutim, mislim da je Omladincu svakako mjestu u Prvoj županijskoj ligi te se nadam da ćemo na kraju sezone biti u gornjem dijelu tablice.

Dugogodišnji ste član Omladinca, igrali ste u Drugoj, a sada u Prvoj županijskoj ligi. U čemu je najveća razlika?

 • Velika je razlika u samome pristupu momčadi, fizičkoj spremi igrača, boljim trenerima i ozbiljnijim klubovima. Mislim da je ovo velika stepenica za nas.

Tko je, prema vašem mišljenju, najbolji klub u Općini Punitovci: Omladinac, Slavonija ili Zrinski?

 • Mislim da je Omladinac najbolji klub zbog svoje organiziranosti i rada s mlađim kategorijama te veteranskoga pogona. Naša je velika prednost što se baziramo na domaćim igračima, dečkima iz Josipovca, što nije slučaj u Slavoniji i Zrinskome. Gledajući rezultate, oni su uspješniji od nas, ali smatram da se male sredine poput naše, trebaju bazirati na svojim igračima.

Na kraju prošle sezone, neočekivano ste ostali bez trenera Šime Živkovića te je došao mladi Domagoj Vragolović. Kako biste usporedili ta dva trenerska pristupa?

 • Trener Živković ostvario je jedan od većih uspjeha u povijesti Omladinca i na tome mu svi možemo jedino zapljeskati. Naslijedio ga je trener Vragolović kojega svi dobro poznajemo kao igrača raznih klubova Đakovštine. Oba trenera imaju sličnu viziju Omladinca, a to je da igra onaj koji trenira.

Osim nogometa, zaposleni ste i u osječkoj bolnici. Kako usklađujete poslovne i nogometne obveze?

 • Zbog čestih dežurstava na poslu, ne uspijevam biti prisutan na svim treninzima i utakmicama, tako da se dogodi da u dva tjedna odradim tek jedan ili dva treninga. Ovo je ujedno i moj najveći problem jer u Omladincu nema igranja na staroj slavi – ako ne treniraš, ni ne igraš. Unatoč ovim problemima i obvezama, uvijek sam bio spreman uskočiti kada je trebalo, bilo zbog ozljeda ili kartona.

Uz nogomet i posao, stigne li se Marijan baviti još čime?

 • Uz nogomet i posao, predsjednik sam Slovačkog kulturnog umjetničkog društva „Braće Banas“, gdje sam i voditelj plesne skupine. Uz sve to, aktivan sam član DVD-a Josipovac.

Koja je dinastija u Josipovcu jača: Batorek, Hulak ili Stuhli?

 • Ovo je vrlo zanimljivo pitanje, ali mislim da bi o tome trebala odlučiti publika ili nekakav turnir gdje bismo odmjerili snage braće.

I za kraj, možete li ukratko reći karakteristike vaše momčadi?

 • Smatram da smo dobra momčad sastavljena od iskusnih pojedinaca i odličnih mladih igrača. Trenutno nas je 24 te većinu čine mladi igrači iz domaćega pogona. Kao što sam već rekao, mislim da je rad na mladima naša velika prednost jer tijekom ovih šest kola, još nisam vidio da netko ima toliko mladih igrača kao mi. Ako svi ovi mladi ostanu u Omladincu, ne sumnjam u dobar rezultat, ali mislim da se ni klub ne treba bojati za budućnost.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here