“Admiralke” iskoristile đakovačke slabosti!

0
401

PRVA HRVATSKA KUGLAČKA LIGA – ŽENE

  1. KOLO

ĐAKOVO – ADMIRAL 2:6 (3182:3235)

Đakovačke kuglačice propustile su priliku da protiv favoriziranih Zagrepčanki uzmu bod(ove). U prvom paru dobro su krenule Julija Horvat i Matea Sopta koje su protiv svojih protivnica osvojile prve set. Julija Horvat zadržala je razinu svoje igre i stigla do solidnih 546 čunjeva, ali protiv sebe imala je mladu Luciju Martu Jelavić koja je bila bolja za deset čunjeva.

                        Solidno izdanje, ali nedovoljno za pobjedu – Julija Horvat

                       Prvi bod za “admiralke” – Lucija Marta Jelavić

Matea Sopta propustila je veliku priliku za upis prvoga domaćega boda. Njena protivnica Ana Augustinović igrača je jako slabo sa samo 502 srušena čunja dok je đakovačka igračica već na samom početku nervozno promašivala i umjesto da igrom kakvu ona zna odigrati napravi razliku u čunjevima, upisala je poraz sa smo 493 čunja. Tu su gošće dobile vjetar u leđa i povele 2:0.

                                               Matea Sopta

I u drugom paru Đakovčanke su imale dvije neraspoložene kuglačice. Nikolina Kuić krenula je, ali ju je nakon 60 hitaca, zamijenila Paulina Kopecki. Međutim, niti to nije pomoglo jer samo 477 čunjeva premalo je i za drugu ligu, a ne za najelitniji hrvatski razred. Da stvar bude gora po đakovačke kuglačice, njihova protivnica Amela Nicol Imširović srušila je 560 čunjeva i tako, osim pojedinačnoga boda, svojoj ekipi donijela i 83 čunja viška. Marijana Majsterić odigrala je solidnu partiju, ali njenih 539 čunjeva nije bilo dovoljno za pobjedu. Njena protivnica srušila je pet čunjeva više.

U posljednjem paru Dalija Perković i Marijana Majsterić odradila su svoj posao na najbolji način. Slavile su protiv svojih protivnica i tako upisale pojedinačne bodove.

Đakovčanke su upisale poraz od 53 čunja što potvrđuje činjenicu da je bilo samo malo više koncentracije da je rezultat mogao biti i drugačiji.

Ovako, Đakovčanke nakon dva kola imaju dva poraza i nalaze se na posljednjem mjestu. U trećem kolu slijedi gostovanje u Rijeci kod aktualnih prvakinja Hrvatske, ekipe Mlake.

 

POJEDINAČNI REZULTATI:

Julija Horvat – Lucija Marta Jelavić 0:1 (546:556)

Matea Sopta – Ana Augustinović  0:1 493:502)

Nikolina Kuić – Amela Nicol Imširović 0:1 (477:560)

Ivana Prugović – Iva Vukošić  0:1 (539:544)

Marijana Majsterić – Ana Gerovac 1:0 (576:542)

Dalija Perković – Valentina Smuđ 1:0 (551:531)

Paulina Kopecki   243

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here