Želja mi je s Dračicama ponovo zaigrati u prvoj ligi!

0
565

SPORTAŠ TJEDNA – IVAN BABIĆ, STOLNOTENISAČ DRAČICA

Ovaj tjedan odluka je bila doista teška. Izbor je pao na mladoga đakovačkoga stolnotenisača koji je u Osijeku na turnira Gornjega grada osvojio prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji te treće mjesto u igri parova.

Od malih ste nogu uz stolni tenis, možete li ukratko opisati svoju dosadašnju karijeru?

  • Stolni tenis sam počeo trenirat sa sedam godina u STK Đakovo. Oko tri godine sam proveo igrajući u Đakovu, a nakon toga odlazim u HSTK Lokomotiva iz Vinkovaca. Četiri sam godine proveo u Vinkovcima, trenirajući svakodnevno i igrajući regionalna te državna natjecanja. Zatim se 2009. godine osniva STK Dračice te se vraćam u svoje Đakovo. Velik smo uspjeh ostvarili 2014. godine kada smo ušli u Prvu hrvatsku ligu, no, nažalost, iste smo godine i ispali. Nastavio sam igrati Drugu hrvatsku ligu Istok u Dračicama, do prošle sezone kada sam prešao u STK Vodovod Osijek, gdje sam ponovno imao priliku igrati u Prvoj ligi. Sada sam se ponovno vratio u svoj matični klub Dračice.

Kako ste izabrali baš stolni tenis kao sport kojim se želite baviti?

  • Za moje bavljenje stolnim tenisom moram okriviti oca koji je također stolnotenisač. Gledajući njega i ja sam se zaljubio u taj sport i tako je sve krenulo.

Već ste spomenuli kako je osnovan STK Dračice te da se trenutno natječe u Drugoj hrvatskoj ligi Istok, a vi ste prvi igrač Kluba. Kako procjenjujete klupske rezultate?

  • Ove godine obilježavamo 10 godina postojanja kluba, a smatram da je veliki uspjeh što je Klub u tako kratkom periodu uspio nastupiti u Prvoj hrvatskoj ligi. Znamo da se u Đakovu stolni tenis igra više od 50 godina, a Dračice su jedini klub koji je uspio Đakovo dovesti do Prve lige te je time ovaj uspjeh još i veći. Prošlu smo sezonu završili na četvrtome mjestu, a ove se sezone nadamo biti još bolji!

Osim klupskih natjecanja, sudjelujete i na pojedinačnim turnirima. Što biste izdvojili kao svoje najveće uspjehe?

  • Kao najveći uspjeh iz mlađih kategorija, izdvojio bih da sam bio prvak Slavonije i Baranje. Osim toga, osvojio sam drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske za rekreativce i dva puta treće mjesto. Uz navedeno, desetak sam puta osvajao regionalna natjecanja, a kao jedan od većih uspjeha je svakako i izboren nastup na seniorskom Prvenstvu Hrvatske, gdje nastupaju najjači igrači, kao što su Tomislav Pucar, Andrej Gaćina i drugi.

Igrali ste i u klubovima izvan Đakova, kakva su iskustva?

  • Da, kao što sam već spomenuo, igrao sam za Lokomotivu iz Vinkovaca i osječki Vodovod. Iskustva su vrlo pozitivna; gdje god sam trenirao, bio sam lijepo prihvaćen i osjećao sam se kao „kod kuće“.

Kako vidite svoju buduću karijeru?

  • Budućnost vidim svakako uz stolni tenis te bih htio igrati što je duže moguće. Nakon igračke karijere, volio bih se okušati i u trenerskim vodama.

Ovaj je vikend za vas bio jako uspješan – osvojili ste turnir u Osijeku. Kakvi su dojmovi, tko su bili najveći protivnici?

  • Osjećaj je odličan, kao i svaki put kada pobijediš u nečemu! Od protivnika bih izdvojio Sašu Radojčića, višestrukoga prvaka Hrvatske za rekreativce i suparnika u finalu, Vladu Kovcina iz Vojvodine. Iako se rezultatski čini kako sam oba meča dobio lagano (3:0, 3:1), obojica su vrlo neugodni protivnici.

Čime se bavite uz stolni tenis? Kako usklađujete svoje obveze?

  • Tijekom ljeta sam radio na sezoni, stoga sam nešto manje vremena posvećivao stolnome tenisu. Trenutno sam nezaposlen te imam više vremena za treniranje.

Što motivira Ivana? Tko vam je najveća podrška?

  • Najveći mi je motiv želja da ponovno zaigram Prvu ligu s Dračicama, a u svemu su mi najveća podrška obitelj, posebice tata.
  • Za kraj, htio bih iskoristiti priliku i pozvati sve rekreativce da se odazovu na naš tradicionalni božićni turnir (14.12.2019.) kojim ćemo proslaviti i 10 godina postojanja Kluba.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here