S Poletom želim u Prvu županijsku ligu!

0
1265

SPORTAŠ TJEDNA – ŽARKO AŠČIĆ ŽARE, NOGOMETAŠ POLETA

Žarko Aščić – Žare pripada generaciji iskusnijih nogometaša koji su svoju karijeru ostvarili u klubovima Đakovštine. U ovogodišnjem prijelaznom roku, Žare je iz susjednih Forkuševaca preselio u semeljački Polet s kojime želi ostvariti plasman u Prvu županijsku nogometnu ligu.

Da je svojim iskustvom i golgeterskim sposobnostima pomogao Poletu, potvrđuje i hat – trick postignut svojim sumještanima, za koje sam kaže kako im želi puno sreće u daljnjem natjecanju.

To je bio dovoljan razlog da zauzme svoje mjesto u novoj rubrici – Sportaš tjedna.

Kako komentirate odličan početak Prvenstva vaše momčadi?

  • Prvenstvo smo otvorili s dvije visoke pobjede, što smo, moram priznati, i očekivali, iako je tu svakako doza poštovanja prema svakoj ekipi. Smatram da smo pokazali maksimalno ozbiljan pristup treninzima i utakmicama što je dovelo do odličnoga početka sezone.

Može li Polet do naslova prvaka, kakve su ambicije Kluba?

  • Prvenstvo je tek počelo, stoga mislim da je rano za prognoze o prvaku. Prioritet je uprave i trenera borba za ulazak u viši rang, tj. Prvu županijsku ligu.

Žare – strah i trepet za protivničke golmane, slažete li se? Mislite li da će se protivnici ubuduće posebno pripremati za vas?

  • Otvorilo mi se u Selcima pa sam već u prvih pola sata postigao tri pogotka, ipak, teško je za sebe reći da sam strah i trepet. Dobro treniramo, stoga vjerujem da ćemo i u ostalim utakmicama nastaviti pobjednički niz.

Kakva je atmosfera u momčadi? Kako se slave pobjede?

  • Mislim da o atmosferi u momčadi najviše govori naše ponašanje na terenu i treninzima – odlična smo klapa. Za mene je najljepše kada nakon utakmice uđemo svi zajedno u svlačionicu i veselimo se pobjedi!

Imate li najdražeg suigrača/suigrače?

  • Ne bih nikoga posebno izdvajao, dobro se slažem sa svim suigračima. U ekipi nije bitan pojedinac, već cijela momčad, što mi zasigurno jesmo. Iznad svih, Polet!

I za kraj, koga smatrate najvećim suparnikom u ligi?

  • Ne razmišljamo previše o protivnicima, već se pripremamo kolo po kolo. Svakoga protivnika respektiramo te ne dajemo nikome posebnu prednost.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here