U derbiju samo nedostajali golovi

0
700

TREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA ISTOK

  1. KOLO

                                0:0

Jelisavac – Igralište Koreja. Gledatelja: 200. Sudac: Tomislav Haban (Jarmina). Pomoćnici: Mate Dujmović (Vinkovci) i Filip Damjanović (Vinkovci).

VIHOR: Banović, Mario Kubala (44. Gavljak), Jović, Dinjar, Grafina, Radinković, Vratković, Samir Kubala (63. Stranatić), Šulava, Drahotuski (50. Ferenčak), Čaušić. Trener: Igor Smoljo.

ZRINSKI (J): Pintarić, Mihaljević, Bubalo, Matković, Kegelj (71. Kerovec), Bagarić, Dos Santos, Moises, Šinko, Žutić, Begović. Trener: Robert Grnja.

Iako nije bilo golova, onoga zbog čega publika dolazi na nogometne utakmice, susret Jelisavčana i Jurjevčana bio je pravi derbi koji je zadovoljio u svim segmentima igre, osim u golovima. U prvom poluvremenu gledatelji su vidjeli izjednačenu igru s podjednakim posjedom lopte. Nakon početnoga ispitivanja prvu priliku imali su gosti. U 20. minuti, u kaznenom prostoru, leđima okrenut od gola, loptu je primio Moises. Njegov udarac nije bio dovoljno jak da bi iznenadio golmana Banovića. U 26. minuti u solo akciju s desne strane krenuo je Mislav Bagarić, ali njegov prizemni udarac završio je u naručju domaćega golmana. U 39. minuti možemo govoriti o prvoj spornoj situaciji. Nakon ubačene lopte iz kornera, ona je došla do Karla Begovića koji je krenuo prema domaćem golu. Došlo je do kontakta, Begović je pao, ali sudac Haban ostao je nijem. U 44. minuti Vihor je ostao bez golmana Marija Banovića, odnosno s deset igrača. Na ubačenu loptu iskosa s lijeve strane krenuo je Dos Santos, ali i golman Banović, došlo je do kontakta u kojemu je deblji kraj izvukao jurjevski napadač. Sudac Haban dosudio je slobodan udarac za Zrinski, ali i pokazao crveni karton domaćem golmanu. Tako je u 44. minuti igru napustio Mario Kubala, a na Vihorova vrata stao pričuvni vratar Jan Gavljak.

Zrinski je bio opasniji i u nastavku utakmice. U 48. minuti Luka Matković puca s dvadesetak metara, golman Gavljak kratko odbija loptu, na nju natrčava Dos Santos i posprema je u mrežu. Međutim, pomoćni sudac signalizira zaleđe jurjevskoga napadača. S desne strane zaprijetio je Ivan Žutić koji iskosa puca na gol, Gavljak je uz puno sreće zaustavio njegov udarac. U 62. minuti bilježimo stopostotnu priliku Zrinskoga. Opet je Žutić probio desni bok, ubacio idealnu loptu na peterac domaćina, na loptu je natrčao Dos Santos koji se nije najbolje snašao tako da je lopta ostala u Gavljakovom naručju. Samo tri minute kasnije, opasno su zaprijetili domaćini. Benjamin Radinković iskosa s desne strane pogađa stativu. Nakon toga, domaćini su svoju igru zasnivali na ubacivanjima u kazneni prostor i u završnici utakmice stvorili su nekoliko izglednih prilika. U 80. minuti Marko Dinjar izveo je slobodan udarac s 22 metra. Lopta je išla u desne rašlje, ali čudesnom paradom Denis Pintarić spasio je svoju mrežu. Posljednju priliku Jurjevčani su imali u 85. minuti kada je Krešimir Šinko ubacio loptu iz kornera, Moises s desetak metara šutira glavom, ali pored gola. I domaći su napadači još dva puta zaprijetili jurjevskom golu, ali Pintarić je pokazao da je jedan od najboljih golmana lige.

Iako gledatelji nisu vidjeli pogotke, mogu biti zadovoljni jer su vidjeli borben nogomet dvije momčadi koje će svakako konkurirati za sam vrh tablice. Prema prikazanoj igri, podjela je najrealniji ishod.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here