Josip Rukavina novi igrač Fortune!

0
555

KUGLAČI FORTUNE KRENULI S PRIPREMAMA

Već desetak dana kuglači Fortune vrijedno treniraju kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću sezonu u Prvoj B hrvatskoj kuglačkoj ligi Sjever. Podsjetimo da su đakovački kuglači u prošlogodišnjem prvenstvu osvojili osmo mjesto sa 18 bodova.

Gotovo u istom sastavu kuglači Fortune očekuju ovogodišnje prvenstvo. Klub je napustio Miroslav Lončar, a došao je mladi Josip Rukavina, bivši igrač prvoligaša Osijeka. O planovima i ambicijama u ovogodišnjem prvenstvu, Vinko Raspudić rekao je: „Liga će ove godine biti izjednačenija, neće biti izrazitih favorita kao što je bio čakovečki Željezničar koji se odmah vratio u prvu ligu. Doduše, iz prve lige ispao je Kandit koji će se vjerojatno pod svaku cijenu htjeti vratiti u prvoligaško društvo. Naš cilj je biti od petog do osmog mjesta, uglavnom izbjeći borbu za opstanak. Ove godine bit ćemo nešto jači jer došao nam je Josip Rukavina koji je igrao za Osijek i koji će sigurno donijeti dodatnu vrijednost“.

                         Iz prvoligaškoga Osijek u Fortunu – Josip Rukavina

Uz iskusnoga Ivana Živkovića i igrača-trenera Budimira Dragojevića tu su već i provjereni ligaški igrači Zlatko Erceg, Igor Jukić i Dragan Ćališ zatim Vinko Raspudić, Zoran Ljubić, a mlade snage predvodit će Josip Rukavina i Hrvoje Živković.

      Dvojica najiskusnijih – Budimir Dragojević (lijevo) i Ivan Živković (desno)

Fortune prvu će pripremnu provjeru imati 31. kolovoza kada će odigrati utakmicu protiv Novih nada iz Požege. Nakon toga, uslijedit će utakmica protiv prvoligaša Grmoščice.

Prvenstvo Prve B hrvatske kuglačke lige kreće 14. rujna, a Fortuna ima odličan raspored. U prvih šest kola čak će četiri puta biti domaćini. U prvom kolu dočekuju zagrebačkoga Obrtnik Torbara, zatim slijedi gostovanje kod Podravke, pa domaća utakmica protiv križevačke Elektre, gostovanje u Osijeku (Zrinski Pivovara) pa zatim dvije domaće utakmice (5. kolo Radnik i 6. kolo Pakrac).

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here